Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΣυνάντηση της Παρέμβασης για την Αττική με τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του ΟΛΠ

Συνάντηση της Παρέμβασης για την Αττική με τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του ΟΛΠ

Αμέσως μετά τις εξελίξεις και  το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την εξαγορά του ΟΛΠ, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής κα Μαρία Γιαννακάκη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Νίκος Μυλωνάς και αντιπροσωπεία […]

Αμέσως μετά τις εξελίξεις και  το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την εξαγορά του ΟΛΠ, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής κα Μαρία Γιαννακάκη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Νίκος Μυλωνάς και αντιπροσωπεία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Παρέμβασης για την Αττική, πραγματοποίησαν συνάντηση με εργαζόμενους του ΟΛΠ αλλά και τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Ανωμερίτη. Oι εργαζόμενοι βρίσκονται εξέφρασαν την έντονη  ανησυχία τους για το μέλλον του λιμανιού, αλλά και για την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων. Έκαναν σαφές ότι θα αντισταθούν στην πώληση του ΟΛΠ και χαρακτήρισαν αναγκαία τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης σε αυτήν την κατεύθυνση όχι μόνο από εργαζόμενους αλλά και κοινωνικούς φορείς, δήμους, πολίτες του Πειραιά και των γύρω περιοχών. Τόνισαν επίσης την απουσία λιμενικής πολιτικής, που θα δημιουργούσε συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας του λιμανιού, αλλά και του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων. Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Ανωμερίτη, ο οποίος επισήμανε ότι απαιτείται η ταύτιση του ελληνικού λιμενικού συστήματος με το ευρωπαϊκό, δηλώνοντας την αντίθεση του στην πώληση του ΟΛΠ υπό όρους και συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν ούτε την τόνωση της οικονομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας. Η Μαρία Γιαννακάκη τόνισε πως το λιμάνι του Πειραιά δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από ό, τι συμβαίνει στους λιμένες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένοντας στην διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024