Τελευταία νέα

3o Συνέδριο Μaris Ηotels

Το 3ο Συνέδριο των Μaris Ηotels πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17 Φεβρουαρίου 2003 στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris στη Χερσόνησο Κρήτης…

Το 3ο Συνέδριο των Μaris Ηotels πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17 Φεβρουαρίου 2003 στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris στη Χερσόνησο Κρήτης, παρουσία<...> τοπικών παραγόντων. Η βασική θεματική συνισταμένη του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε η διοίκηση και το σύνολο των εργαζομένων, ήταν “Επαγγελματίες στα Maris, Εθελοντές στην κοινωνία”.

Το συνέδριο, το οποίο αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό, εντάσσεται μαζί με ένα σύνολο άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην πολιτική των Μaris Ηotels για αειφόρο εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο το “αιεν αριστεύειν” σε όλους τους τομείς των προσφερόμενων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία του Ομίλου. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνονται σεμινάρια όπως “Βασικές Αρχές Διοίκησης”, “Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου”, “Χρηματοοικονομία για μη Χρηματοοικονομικούς Διευθυντές” και “Επισιτιστική Διαχείριση για Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα”, ενώ συνεχίζεται η εκπαίδευση που αφορά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της καινοτόμου αυτής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση της εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού και την επίτευξη ποιότητας όχι μόνο υπηρεσιών, αλλά και τρόπου ζωής. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Ηρακλείου Μιχάλης Παπαγιαννάκης επεσήμανε τη συμβολή των Μaris Ηotels στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Κρήτης και σημείωσε ότι μέσα από την πορεία του ιδρυτή της αλυσίδας Νικόλαου Μεταξά και των παιδιών του – συνεχιστών του έργου του, δεν αναδεικνύεται μόνο ο επαγγελματισμός, αλλά, και η προσφορά στο σύνολο με δράσεις όπως δωρεές συλλογών αρχαίων αντικειμένων, νομισμάτων, υφαντών, εικαστικοί διαγωνισμοί κ.α. “Η πορεία αυτή μετουσιώνεται σε έργο πολλαπλά ωφέλιμο για την κοινωνία και το θέμα του σημερινού συνεδρίου ο “εθελοντισμός” εμπεριέχει βιωματικά στοιχεία της οικογένειας Μεταξά” υπογράμμισε ο κ. Παπαγιαννάκης.

Το Όραμα των Μaris Ηotels κατέθεσε στους παρευρισκόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Ανδρέας Μεταξάς. “`Ένα ΄Όραμα που με πολύ Σκέψη και Ευθύνη καταγράψαμε. ΄Ένα ΄Όραμα που περιγράφει την αποστολή της αλλαγής στα Μaris Ηotels” δήλωσε ο κ. Μεταξάς και διάβασε το κείμενο, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει “Εμείς στα Μaris Ηotels πιστεύουμε ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε το ιδεατό πραγματικό. Νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εργαζόμαστε με βάση το τρίπτυχο: προσωπική ικανοποίηση, εταιρικό κέρδος, κοινωνικό όφελος.

Στη συνέχεια ο διευθυντής πωλήσεων των Μaris Ηotels Νίκος Κοντάκης έκανε απολογισμό του έργου της Επιτροπής Εκπαίδευσης 2002-2003, ενώ η κ. Κυριακή Λαζοπούλου, διευθύντρια Τομέα Προσέλκυσης Εθελοντισμού Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 ανέπτυξε το θέμα “Ολυμπιακός Εθελοντισμός”, τονίζοντας τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα για τη διοργάνωση στην Ελλάδα μιας άλλης Ολυμπιάδας και όχι μιας ακόμα Ολυμπιάδας. Ακολούθησε η βιωματική αναφορά στην “Πορεία μιας ζωής” από τον κ. Νίκο Φουντουλάκη, διευθυντή του Bella Maris και η τολμηρή προσέγγιση στο θέμα των εργασιακών σχέσεων από την υπεύθυνη υποδοχής Thalasso Candia Maris Φωτεινή Δασκαλάκη, η οποία υποστήριξε ότι “Το χρώμα που μας ταιριάζει δεν είναι το γκρίζο”.

Ο Δρ. Κοινωνιολογίας -Ψυχολογίας, καθηγητής Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Πιπερόπουλος, αφού επεξήγησε τα τρία θεμελιακά ερωτήματα κάθε ανθρώπου “Από που ήρθα, που θα καταλήξω, πως θα πορευτώ” παρουσίασε μία πρωτότυπη ψυχοκοινωνική θεώρηση για τα κίνητρα της συμπεριφοράς μας, σκιαγραφώντας και επεξηγώντας ταυτόχρονα “το κοινό μας Όραμα στα Maris Hotels”. Ο σύμβουλος οικολογικής γεωργίας Μaris Ηotels Σωτήρης Μπαμπαγιούρης έδωσε συνοπτικά μια εικόνα των συνεπειών της οικολογικής διατάραξης του πλανήτη καθώς και “Πενήντα πρακτικές συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος”, ενώ η Επιμελήτρια Α` Πνευμονολογικής Κλινικής Π.Α.Γ.Ν.Η. Ιωάννα Μητρούσκα ανέλυσε “Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το κάπνισμα”.

Ευχάριστο διάλειμμα για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο αποτέλεσε η ορχήστρα της 5ης τάξης Δημοτικού του Παγκρήτιου Εκπαιδευτηρίου, η οποία έπαιξε τραγούδια από τέσσερις ηπείρους καθώς και η παράσταση θεάτρου σκιών “Διακοπές στο Creta Maris” από τον κ. Αθω Δανέλλη.

Τέλος, στο πλαίσιο της ετήσιας βράβευσης υπαλλήλων απονεμήθηκαν βραβεία στους εθελοντές – μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας maris Green Team. Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι η θεματολογία του συνεδρίου καταρτίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, με τη συνεργασία του συμβούλου κ. Ν. Σκουλά, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής του συνεδρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024