Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΔύο άντρες του τουρισμού ανάμεσα στους «άντρες της χρονιάς»
John Kent - Γιάννης Παράσχης

Δύο άντρες του τουρισμού ανάμεσα στους «άντρες της χρονιάς»

Το ανδρικό περιοδικό STATUS συμπεριέλαβε στους άνδρες της χρονιάς που παρουσιάζει, στο τεύχος που κυκλοφορεί, στην κατηγορία “Επιχειρηματίες” τον John Kent και στην κατηγορία “Managers” το Γιάννη Παράσχη. Ο γνωστός […]

Το ανδρικό περιοδικό STATUS συμπεριέλαβε στους άνδρες της χρονιάς που παρουσιάζει, στο τεύχος που κυκλοφορεί, στην κατηγορία “Επιχειρηματίες” τον John Kent και στην κατηγορία “Managers” το Γιάννη Παράσχη.

Ο γνωστός διεθνώς στο χώρο του τουρισμού<...> John Kent, απασχόλησε το διεθνή Τύπο όταν «η κορυφαία εταιρεία lastminute.com αγόρασε τη medhotels.com έναντι 22,5 εκατ. λιρών. Συνεχίζοντας, ο John Kent έγινε διευθύνων σύμβουλός της, μέχρι που η εταιρεία πουλήθηκε έναντι 1,1 δισ. λιρών. Το 2007 ίδρυσε τη youtravel.com με έδρα το Λονδίνο, αλλά και με μεγάλη παρουσία στην Ελλάδα. Η εταιρία ειδικεύεται στην πώληση ξενοδοχειακών δωματίων στη Μεσόγειο έχοντας ως βασικό μέτοχο την τράπεζα Barclays. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τη δεύτερη κιόλας χρονιά της λειτουργίας της ο τζίρος της θα φθάσει τα 140 εκατ. ευρώ.

Φέτος, ο Γιάννης Κεντ διακρίνεται γιατί ίδρυσε την ξενοδοχειακή αλυσίδα Aquis Hotels & Resorts, με κεφάλαια προερχόμενα από τη Μέση Αναστολή και τη Βρετανία. Η εταιρεία, μέσα σε ελάχιστους μήνες, εξαγόρασε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και ανέλαβε τη διαχείριση άλλων τριών στην Κρήτη, την Κέρκυρα, και την Κω. Στόχος είναι τουλάχιστον 15 ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, και την Αίγυπτο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο John Kent τα τελευταία 17 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Λονδίνο, ενώ εδώ και δύο χρόνια ζει μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας. Επισκέπτεται πολύ τακτικά διάφορα μέρη του κόσμου για επαγγελματικούς λόγους.

Όπως δήλωσε στο TravelDailyNews, στα άμεσα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια του είναι η ίδρυση νέας εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, που θα δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού networking στον κόσμο του τουρισμού. To project αυτό θα απευθύνεται στους ανθρώπους του τουρισμού παγκοσμίως, με περιεχόμενο, όχι μόνο επαγγελματικού ενδιαφέροντος, αλλά και με “fun”, ακολουθώντας τις τάσεις της νέας εποχής.

Ο γενικός διευθυντής του Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης διακρίνεται, σύμφωνα με το περιοδικό, γιατί υπό την ηγεσία του τα νούμερα και οι βραβεύσεις του ΔΑΑ το 2008 είχαν απογειωτικές διαθέσεις: αύξηση 10% της επιβατικής κίνησης και 8% των πτήσεων, εξαγωγή τεχνογνωσίας σε μεγάλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, καθώς και πλήθος βραβείων. Ο Δρ. Παράσχης είναι πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης και μέλος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων, από όπου υπερασπίζεται τα συμφέροντα 400 και πλέον αεροδρομίων της ευρωπαϊκής ηπείρου έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024