Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαTravel Trade Athens: Οι επενδύσεις αποτελούν τον μοχλό ανάπτυξης – Ρεκόρ ταξιδιωτικών θέσεων από την Aegean
Συνέδρια

Travel Trade Athens: Οι επενδύσεις αποτελούν τον μοχλό ανάπτυξης – Ρεκόρ ταξιδιωτικών θέσεων από την Aegean

Οι δηλώσεις του δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του CEO του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη και του CEO της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Σήμερα και αύριο (24-25 Απριλίου) διεξάγεται το 9o Travel Trade Athens 2023, η κορυφαία ετήσια επαγγελματική διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων με στόχο την δυναμική προβολή της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Εναρκτήριος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος χαιρέτισε την τουριστική άνοδο της πόλης και την ανάδειξή της ως city break προορισμός. Επιπλέον ο κ. Μπακογιάννης στάθηκε στις επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα, και κυρίως σε αυτές που πραγματοποιούνται από ξένους επενδυτές.

Έπειτα στο βήμα ανήλθε ο Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος συμφώνησε ως προς τη σημασία των επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και του αεροδρομίου.

«Διανύουμε την πρώτη χρονιά χωρίς τους περιορισμούς που επέβαλλε η πανδημική κρίση. Είχαμε κάποιες αμφιβολίες, λόγω των μακρο-οικονομικών δεδομένων και του πολιτικού γίγνεσθαι, παρ’ όλα αυτά όμως, οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά τους διεθνείς επιβάτες, το α’ τετράμηνο του 2023 ξεπερνά το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά +5%».

Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στον Ευτύχη Βασιλάκη, CEO της Aegean, ο οποίος τόνισε ότι η ανάδειξη της πόλη ως city break προορισμός, δίνει μεγάλο boost στις αερομεταφορές. «Δουλεύαμε όλο το χειμώνα και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπεράσαμε τα νούμερα του 2019, σίγουρα ξαναδουλεύει η πόλη ως ένας city break destination».

«Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα σημειώσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης σε σχέση με τους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς, ξεπερνώντας ακόμα και τα νούμερα του 2019, χρονιάς ορόσημο για την βιομηχανία», πρόσθεσε ο CEO της Aegean.

«Μέσω των επενδύσεων, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερή ετήσια ανάπτυξη. Φέτος παρέχουμε 15,2 εκατ. θέσεις από και προς την Αθήνα, δηλαδή 1,7 εκατ. θέσεις περισσότερες συγκριτικά με το 2022. Έτσι συνδέουμε την ελληνική πρωτεύουσα με πολλούς προορισμούς του εξωτερικού, νέους αλλά και ήδη υφισταμένους. Γεγονός που συνάδει με τις λοιπές επενδύσεις της Αθήνας», ολοκλήρωσε ο κ. Βασιλάκης

Η ερώτηση του TravelDailyNews

Όσον αφορά σε ερώτηση του TravelDailyNews για τα προβλήματα των υποδομών στην ελληνική πρωτεύουσα και το κατά πόσο αυτά εντοπίζονται από τους τουρίστες, ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Μπακογιάννης απέφυγε την ξεκάθαρη απάντηση υπογραμμίζοντάς ότι «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», ενώ τόνισε την προσπάθεια της πολιτείας για μετακίνηση των τουριστών από την Ακρόπολή προς όλο το τρίγωνο του κέντρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024