Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέο εργαλείο πυρασφάλειας της ΕΕ κερδίζει έδαφος στον χώρο του τουρισμού
Η μεθοδολογία MBS είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και σύνθετης διαδικασίας διαλόγου

Νέο εργαλείο πυρασφάλειας της ΕΕ κερδίζει έδαφος στον χώρο του τουρισμού

Η μεθοδολογία MBS (Management, Building and Systems) έχει υιοθετηθεί σήμερα από τις ξενοδοχειακές ενώσεις 13 ευρωπαϊκών χωρών.

Η HOTREC, η εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τη βιομηχανία φιλοξενίας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την αυξανόμενη επιτυχία της πρωτοβουλίας της για να προωθήσει ένα εθελοντικό μέσο την πυρασφάλειας των ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Η Anna Torres, διευθύνουσα σύμβουλος της HOTREC, σχολίασε: “Δεκαοκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία της μεθοδολογίας MBS, βλέπουμε ένα έντονο ενδιαφέρον, που αυξάνεται από τη συμμετοχή μας για την προώθηση του μέσου αυτού σε όλη την Ευρώπη. Ξεκινώντας με έξι χώρες, έχουμε φθάσει σήμερα συνολικά σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες το σύστημά μας υιοθετείται από τις ξενοδοχειακές τους ενώσεις και είμαστε σίγουροι ότι και άλλες χώρες θα γίνουν μέλη πολύ σύντομα”.

Η μεθοδολογία MBS (Management, Building and Systems) είναι ένα πρακτικό και ευέλικτο εργαλείο, το οποίο συνοψίζει την πυρασφάλεια του ξενοδοχείου σε μια σειρά πρακτικών συμβουλών, οι οποίες κάθε ξενοδόχος μπορεί εύκολα να κατανοήσεικαι να ακολουθήσει. Έχει ως στόχο να βοηθήσει τα ξενοδοχεία όλων των μεγεθών σε όλη την Ευρώπη, για την επίτευξη υψηλού επιπέδου πυρασφάλειας, ανεξάρτητα από την εθνική ή την τοπική νομοθεσία. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείται και προωθείται σε Αυστρία, Κύπρο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η επιτυχία αυτή δείχνει σαφώς ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία βάζει πρώτα την ασφάλεια και ότι η μεθοδολογία MBS είναι ένα αξιόλογο μέσο, το οποίο θα πρέπει να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς στην Ευρώπη” πρόσθεσε η κα Torres.

Η μεθοδολογία MBS είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και σύνθετης διαδικασίας, η οποία περιελήφθη σε έναν ανοικτό και διαφανή διάλογο εκπρόσωπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators, της ασφαλιστικής αγοράς, των καταναλωτών και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φιλοξενίας. Αυτός ο γόνιμος διάλογος εμπλούτισε τη μεθοδολογία με τις εμπειρίες των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με την πυρασφάλεια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024