Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην ίδρυση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Σχολής προανήγγειλε ο Λιάσκος

Την ίδρυση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Σχολής προανήγγειλε ο Λιάσκος

“Μία νέα στρατηγική για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση για τον καθορισμό της οποίας συνεργάζεται με τον ΟΤΕΚ, τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο καθώς και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, με στόχο την παραγωγή θέσεων και προτάσεων διαμορφώνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”…

“Μία νέα στρατηγική για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση για τον καθορισμό της οποίας συνεργάζεται με τον ΟΤΕΚ,<...>τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο καθώς και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, με στόχο την παραγωγή θέσεων και προτάσεων διαμορφώνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας χτες, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι “η τουριστική εκπαίδευση αναβαθμίζεται με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Σχολής μετά από απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής”, ενώ όπως πρόσθεσε, έχει συσταθεί παράλληλα στο Υπουργείο Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επίσης, ανέφερε ότι “έχουν ενταχθεί νέες ειδικεύσεις και σχολές στην τουριστική εκπαίδευση, ενώ δημιουργήθηκαν και νέα ΙΕΚ (Θαλασσοθεραπείας, SPA, Λουτροθεραπείας, Ορεινού Τουρισμού) για νέες ειδικότητες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας”.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Λιάσκος, το Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα αποτελέσει μέσο για τη διαμόρφωση της παραπάνω στρατηγικής με τους εξής στόχους:


  • Την ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Τη βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης – κατάρτισης και προσαρμογή του συστήματος στις παραγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.
  • Τη σύνδεση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις εξελίξεις της τουριστικής ανάπτυξης και τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας.

  • Την ανάπτυξη δικτύων διεθνών συνεργασιών με οργανισμούς τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024