Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Ριέκα δοκιμάζεται για μεγάλα αθλητικά γεγονότα ενώ Πεσκάρα και Πάτρα την ανταγωνίζονται

Η Ριέκα δοκιμάζεται για μεγάλα αθλητικά γεγονότα ενώ Πεσκάρα και Πάτρα την ανταγωνίζονται

Κροατία, Ιταλία και Ελλάδα ανταγωνίζονται στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αφού οι αντίστοιχες πόλεις τους Ριέκα, Πεσκάρα και Πάτρα βρίσκονται στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2009. Η Ριέκα πρόσφατα είχε […]

Κροατία, Ιταλία και Ελλάδα ανταγωνίζονται στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αφού οι αντίστοιχες πόλεις τους<...> Ριέκα, Πεσκάρα και Πάτρα βρίσκονται στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2009.

Η Ριέκα πρόσφατα είχε την ευκαιρία να περάσει επιτυχημένα μία σοβαρή δοκιμασία. Ο Πάπας Ιωάννης ΙΙ αναχώρησε από την Κροατία, αφού ολοκλήρωσε την 100ή επίσκεψή του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η επίσκεψη απετέλεσε ένα κρίσιμο τεστ για την Ριέκα, η οποία φιλοξένησε τον Ποντίφικα κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής του στη χώρα και η οποία είναι υποψήφια να φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009.

Την Κυριακή, ο Πάπας τέλεσε ανοικτή λειτουργία στην πόλη που την παρακολούθησαν 120.000 άτομα. Παρά την κοσμοσυρροή και τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν σημειώθηκαν προβλήματα όσον αφορά τον έλεγχο του πλήθους.

Για λόγους ασφαλείας, το κέντρο της πόλης παρέμεινε κλειστό καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, εξασφαλίστηκε όμως δωρεάν μεταφορά με τη δημόσια συγκοινωνία. Αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες ασφαλείας από όλη τη χώρα κλήθηκαν να βοηθήσουν, κάνοντας σωματικό έλεγχο και έρευνα χειραποσκευών σε όσους παραβρέθηκαν στη λειτουργία. Η αντιπροσωπεία του Βατικανού έκανε μάλιστα ιδιαίτερη μνεία σχετικά με την επιτυχία των μέτρων ασφαλείας.

Περίπου 1.500 Κροάτες, αλλά και εκπρόσωποι των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάλυψαν δημοσιογραφικά την περιοδεία, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από 30 διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο πραγματικά υψηλών προδιαγραφών Κέντρο Τύπου στην Ριέκα, το οποίο παρείχε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνδέσεις υψηλής συχνότητας και παροχές για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Πάπα, ο Δήμαρχος της Ριέκα Βόικο Όμπερσνελ δήλωσε: “Είμαι πολύ υπερήφανος για τους πολίτες της Ριέκα, για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον Πάπα και για τους χιλιάδες επισκέπτες που ήλθαν να τον δουν. Οι πολίτες της Ριέκα απέδειξαν ότι η πόλη μας έχει τις δυνατότητες, και τώρα πλέον και τα διαπιστευτήρια, για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο γεγονός διεθνούς εμβέλειας, με υψηλή συμμετοχή, έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και περίπλοκες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά θέματα ασφαλείας.

Η Ριέκα έχει υποβάλει αίτηση για την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων δύο φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί. Το σλόγκαν μας είναι “Πάθος για τους Αγώνες” και έχουμε πράγματι πάθος να επιτύχουμε, όσον αφορά την επικείμενη ψηφοφορία τον Οκτώβρη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024