Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑκυρώθηκε η συνεργασία Carnival και TUI AG
Λόγω φορολογικών δυσκολιών

Ακυρώθηκε η συνεργασία Carnival και TUI AG

Τις διαδικασίες συνεργασίες τους για τη δημιουργία ενός νέου κοινού brand στο χώρο της κρουαζιέρας πάγωσαν οι εταιρίες Carnival και TUI AG, λόγω του δύσκολου νομοθετικού πλαισίου στην Γερμανία, που έκανε αδύνατη τη σύναψη συμφωνίας εντός του τρέχοντος έτους, με αποτέλεσμα επιπλέον φορολογικές επιπτώσεις για την Carnival…

Τις διαδικασίες συνεργασίες τους για τη δημιουργία ενός νέου κοινού brand στο χώρο της κρουαζιέρας πάγωσαν οι εταιρίες Carnival και TUI AG, λόγω του δύσκολου νομοθετικού πλαισίου στην Γερμανία, που έκανε<...>αδύνατη τη σύναψη συμφωνίας εντός του τρέχοντος έτους, με αποτέλεσμα επιπλέον φορολογικές επιπτώσεις για την Carnival.

Η Carnival, όπως αναφέρεται, θα συνεχίσει την ανάπτυξη της στην γερμανική αγορά με τα υπάρχοντα brands της (Costa και AIDA). Παράλληλα, την περασμένη Τετάρτη, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συνεργασίας μεταξύ της Carnival και της Ισπανικής εταιρίας Orizonia Corporacion για τη δημιουργία ενός νέου brand, που θα εξυπηρετεί την ισπανική αγορά.

Το όνομα του νέου brand είναι Iberocruceros και θα αποτελείται από 2 πλοία της Orizonia και ένα της Carnival. Σημειώνεται πως η Carnival θα κατέχει το 75% και η Orizonia το 25%, ενώ η συμφωνία εκτιμάται πως θα κλείσει επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η σύσταση της νέας εταιρίας να συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τετραμήνου του 2007 για την Carnival Corp.

H TUI AG, από την άλλη, συνεχίζει και αυτή κανονικά τα σχέδια της για την ανάπτυξη δράσεων στο χώρο της κρουαζιέρας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την συνεργασία του γερμανικού tour operator με την εταιρία Hapag-Lloyd Cruises, που διαθέτει 4 κρουαζιερόπλοια και ηγείται στην γερμανική αγορά της πολυτελούς κρουαζιέρας. Σημειώνεται πως ο στόλος της περιλαμβάνει το μοναδικό πλοίο στον κόσμο που έχει λάβει τη διάκριση “5-Stars Plus” από το Berlitz Cruise Guide, το “MS Europa”. Επίσης, στην βρετανική αγορά, η θυγατρική της TUI, TUI Travel, διαχειρίζεται υπό το brand του “Thomson Cruises” πέντε κρουαζιερόπλοια, όπως ακόμη και 2 πλοία υπό το brand “Island Cruises”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024