Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomas Cook αναμένει το 2005 να είναι κερδοφόρο μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών

Ο Thomas Cook αναμένει το 2005 να είναι κερδοφόρο μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ο tour operator Thomas Cook UK & Ireland, γερμανικών συμφερόντων, ελπίζει να γυρίσει στην κερδοφορία. Η εταιρία το πρώτο εξάμηνο το 2005 κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της κατά 244,2 εκατ. ευρώ…

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ο tour operator Thomas Cook UK & Ireland, γερμανικών συμφερόντων, ελπίζει να γυρίσει<...> στην κερδοφορία.

Η εταιρία το πρώτο εξάμηνο το 2005 κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της κατά 244,2 εκατ. ευρώ, γεγονός που δίνει ελπίδες για ένα κερδοφόρο 2005.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Manny Fontenla-Novoa ανακοίνωσε ότι το 2005 είναι μια υγιείς χρονιά για τον τουρισμό των πακέτων με την προσφορά και τη ζήτηση να είναι σε μια ισορροπία που ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί στον τουριστικό κλάδο. Σαν αποτέλεσμα υπάρχει λιγότερη διαθεσιμότητα για να ξεπουληθεί φθηνά, που οδηγεί σε υψηλότερες μέσες τιμές. Έτσι τα περιθώρια κέρδους είναι δυνατότερα και οι Βρετανικές εταιρίες τα πάνε καλύτερα.

Ο Thomas Cook κατάφερε να έχει μια πιο υψηλή μέση τιμή για τις διακοπές του χειμώνα του 2004 σε σχέση με τους κύριους ανταγωνιστές του. Και ενώ η αγορά ήταν γενικά κάτω κατά 3% την περασμένη χρονιά, ο Thomas Cook τα πήγε καλύτερα από ότι το χειμώνα του 2003.

Οι ενδείξεις για το καλοκαίρι του 2005, δείχνουν ότι είμαστε μπροστά στις πωλήσεις σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι, και σε αριθμούς, αλλά και σε τιμές.”

Επίσης, ο ίδιος ομιλητής παρατήρησε ότι “η θετική εξέλιξη στις Βρετανικές εταιρίες οφείλεται και στα μέτρα που έχουν λάβει για μείωση του κόστους. Όπως τόνισε “ο Thomas Cook αγωνίζεται για να έχει την τα χαμηλότερα κόστη από όλες τις ανταγωνιστικές του εταιρίες, και αυτό έχει υποστηριχθεί από την ικανότητα του να `απαντά` γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς. Αυτά τα μέτρα έχουν φανεί σωτήρια στην περίπτωση του πολέμου του Ιράκ και στην αύξηση του κόστους του πετρελαίου.”

Οι κρατήσεις αυξήθηκαν σε όλη τον όμιλο κατά 5,2% από τις αρχές του Ιουνίου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας η αύξηση των κρατήσεων ήταν 2,5%.

Με δηλώσεις του στον Βρετανικό τύπο ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου κ. Ludger Heuberg τόνισε ότι “πιστεύουμε ότι θα φθάσουμε στο επίπεδο του 2000 – 2001 και τότε θα μπορούμε να πούμε ότι τα μέτρα που λάβαμε στην αρχή του 2004 είχαν επιτυχία”.

Η μέση τιμή του πακέτου διακοπών αυξήθηκε κατά 1,8% φθάνοντας τα 570 ευρώ στην περίοδο του χειμώνα, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 0,7% και να φθάνουν στα 2,4 δισ. ευρώ. Ο όμιλος εξυπηρέτησε 3,3 εκατ. τουρίστες, ενώ η μέση χρονική περίοδος των διακοπών σημείωσε μείωση της τάξεως του 3,5% φθάνοντας τις 8,2 μέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024