Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Θεσσαλονίκη επελέγη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014
Οι νέοι της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια θετική συλλογική δυναμική στην πόλη

Η Θεσσαλονίκη επελέγη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρίτων Αρσένης δήλωσε για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, ότι είναι ένα βήμα για να εκφραστεί η δημιουργικότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το έτος 2014 στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την επιλογή της πόλης μας ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014. Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης όσο και την αντιδήμαρχο Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, που οργάνωσε όλη τη διαδικασία της υποψηφιότητας, μέσα από την κινητοποίηση του μεγάλου δυναμικού και της δημιουργικότητας της Θεσσαλονίκης.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους εκατοντάδες νέους της πόλης και τις εθελοντικές οργανώσεις που δημιούργησαν μια θετική συλλογική δυναμική στην πόλη και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι μια ευκαιρία να δώσουμε ένα ακόμα βήμα για να εκφραστεί η δημιουργικότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των νέων, να δημιουργηθεί μια άνοιξη στην πόλη μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Καλή επιτυχία στην πόλη μας”.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Παπανικολάου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων για τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 δήλωσε:

“Παρά την δύσκολη και πρωτοφανή για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει στην Ευρώπη η χώρα μας, η επιτυχία της Θεσσαλονίκης και τα θετικά σχόλια που απέσπασε στην επιτροπή αξιολόγησης απέδειξε ότι η θέληση και η πίστη των Ελλήνων για έναν σκοπό μπορούν να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα. Απέδειξε ότι οι Έλληνες μπορούμε. Η ανακήρυξη της ελληνικής πόλης ως πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014, της πρώτης ελληνικής πόλης που λαμβάνει αυτή τη διάκριση από το 2009 που λειτουργεί ο θεσμός, έχει και μία βαθύτερη, συμβολική σημασία.

Συμβολίζει την εμπιστοσύνη των νέων Ευρωπαίων στις ικανότητες των Ελλήνων. Δίνει το μήνυμα της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης στις δοκιμασίες που περνάει αυτόν τον καιρό η νέα γενιά στην χώρα μας. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να διαδοθεί. Ανάμεσα σε εξαιρετικές υποψηφιότητες, η Θεσσαλονίκη διακρίθηκε καταθέτοντας έναν πλήρη φάκελο, επιβεβαιώνοντας πως η καλή προετοιμασία είναι κλειδί για την επιτυχία κάθε προσπάθειας. Συγχαρητήρια στην Θεσσαλονίκη, καλή επιτυχία στην αποστολή της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024