Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Επιφυλάξεις για την υιοθέτηση του ευρώ ως δεύτερο νόμισμα στον τουρισμό

Κύπρος: Επιφυλάξεις για την υιοθέτηση του ευρώ ως δεύτερο νόμισμα στον τουρισμό

Σκεπτικισμός επικρατεί στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την πρόταση βουλευτών να υιοθετηθεί το ευρώ ως δεύτερο νόμισμα για τον τουριστικό τομέα . Ο διοικητής ης Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου, […]

Σκεπτικισμός επικρατεί στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρο<.>υ για την πρόταση βουλευτών να υιοθετηθεί το ευρώ ως δεύτερο νόμισμα για τον τουριστικό τομέα <...>.

Ο διοικητής ης Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου, δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών ότι θα μελετηθεί η πρόταση, σημειώνοντας ότι δεν είναι απλό το θέμα. Οι βουλευτές Μάριος Ματσάκης και Δώρος Θεοδώρου, ζήτησαν την παραχώρηση άδειας στις τουριστικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται σε ευρώ.

Ο κ. Αυξεντίου σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η χρήση του ευρώ μόνο για τους τουρίστες, αλλά θα πρέπει να καθιερωθεί για όλους τους πολίτες. "Δεν μπορώ" είπε, "να πω αυτή τη στιγμή αν θα υπάρξουν κίνδυνοι ή όχι για την Κύπρο". Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Μάρκος Κυπριανού, ενώ δεν διαφώνησε με την πρόταση για καθιέρωση του ευρώ ως δεύτερο νόμισμα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν. "Αν δεν επιτραπεί η χρήση του ευρώ από Κύπριους", είπε, "το μόνο που θα πετύχουμε, είναι να μεταφέρουμε σε πρώτη φάση την επιβολή τελών για την ανταλλαγή του ευρώ, από τις τράπεζες στους εμπόρους. Οι έμποροι, στη συνέχεια, θα πρέπει να καταφύγουν και πάλι στις τράπεζες για να ανταλλάξουν τα ευρώ με λίρες, με αποτέλεσμα να πληρώνουν και πάλι έμμεσα οι τουρίστες τέλη ανταλλαγής".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024