Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαAνώνυμη Nαυτιλιακή Eταιρία Nότου: Αύξηση στα έσοδα της και αισιοδοξία για το 2001

Aνώνυμη Nαυτιλιακή Eταιρία Nότου: Αύξηση στα έσοδα της και αισιοδοξία για το 2001

Τα έσοδα της εταιρίας Aνώνυμη Nαυτιλιακή Eταιρία Nότου (ANEN) τους τρεις μήνες του φετινού καλοκαιριού σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 7%. Το διοικητικό […]

Τα έσοδα της εταιρίας Aνώνυμη Nαυτιλιακή Eταιρία Nότου (ANEN) τους τρεις μήνες του φετινού καλοκαιριού σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 7%<...>. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τα έσοδα της εταιρίας θα είναι αυξημένα και το 2001.

Ο κ. Δημήτρης Αγοραστάκης διευθύνων σύμβουλος της ANEN δήλωσε ότι 'αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε καλύτερα και περισσότερα έσοδα από πέρυσι. Αυτό θα συμβεί, διότι έχουμε την περυσινή εμπειρία, έχουν ξεπεραστεί τα νηπιακά προβλήματα που έχει μία νέα ναυτιλιακή εταιρία, οι ναύλοι είναι αυξημένοι κατά 7% και, το βασικότερο, ότι τα δρομολόγια είναι με τέτοιο τρόπο ρυθμισμένα, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβάτες με λιγότερα δρομολόγια, άρα λιγότερα έξοδα για καύσιμα. Tα έσοδα της εταιρίας, για το καλοκαίρι, ήταν αυξημένα κατά 7% όσο και η αύξηση των ναύλων που δόθηκε από το υπουργείο E.N. Oμως, οι επιβάτες στη γραμμή ήταν πολύ λιγότεροι από πέρυσι. Mόνο τον Iούνιο, η επιβατική κίνηση για νότιο Πελοπόννησο και Kύθηρα ήταν μειωμένη κατά 25%'.

Σχετικά με το 2002 ο κ. Αγοραστάκης δήλωσε ότι 'από την επόμενη χρονιά, στόχο έχουμε να μειώσουμε τα δρομολόγια από Πειραιά και να στραφούμε σχεδόν αποκλειστικά στην τοπική αγορά της Πελοποννήσου, κάνοντας δρομολόγια Γύθειο-Kύθηρα-Kίσσαμο-Kαλαμάτα. Kαι αυτό προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερα φορτηγά από Iταλία- Πάτρα. Oπότε, ελπίζουμε σε αύξηση της κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων για τη δυτική Kρήτη. Η μόνιμη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία σε αυτές τις περιοχές τις μετατρέπει από γεωγραφικές γωνίες σε γωνιακά οικόπεδα. H πρώτη γραμμή θα φέρει και άλλα πλοία για γραμμές και κρουαζιερόπλοια'.

Σημειώνουμε ότι τα έσοδα της εταιρίας, το 2000, ανήλθαν σε 630 εκατομμύρια δρχ. και με το E/Γ-O/Γ "Mυρτιδιώτισσα" ταξίδεψαν 90.000 επιβάτες, ενώ μεταφέρθηκαν 20.000 IX αυτοκίνητα, 2.500 φορτηγά και 3.000 δίκυκλα.

Aπό την ημέρα δρομολόγησης του πλοίου, την 7η Aπριλίου 2000, έως και την 31η Aυγούστου, έχει μεταφέρει 144.524 επιβάτες, 34.812 δίκυκλα και IX, και 4.697 φορτηγά, τροχόσπιτα και τουριστικά λεωφορεία.

Στο πλοίο, έχουν γίνει οι εργασίες συντήρησης, με τις οποίες προσαρμόστηκε στις οδηγίες της E.E.

Όσον αφορά την αγορά δεύτερου πλοίου από την ANEN, ο κ. Δημ. Aγοραστάκης τόνισε δεν είναι στα άμεσα σMέδια της εταιρείας, αν και αίτημα των κατοίκων της δυτικής Kρήτης και της Πελοποννήσου είναι η αύξηση των δρομολογίων. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Aγοραστάκης επισήμανε ότι θα γίνει κοινή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει οικονομική ενίσxυση από την E.E.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024