Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιδότηση για τα αυξημένα ασφάλιστρα ζητούν και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Επιδότηση για τα αυξημένα ασφάλιστρα ζητούν και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Τα αυξημένα ασφάλιστρα που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου προβληματίζουν έντονα τους Έλληνες ακτοπλόους οι οποίοι ζητάνε την κρατική επιδότηση των εταιριών τους. […]

Τα αυξημένα ασφάλιστρα που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου προβληματίζουν έντονα<...> τους Έλληνες ακτοπλόους οι οποίοι ζητάνε την κρατική επιδότηση των εταιριών τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, Στέλιος Zαμπετάκης, ανέφερε ότι "οι ασφαλιστικές εταιρίες μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό κτύπημα στις HΠA μάς ζητούν να πληρώσουμε αυξημένα ασφάλιστρα στο 10πλάσιο ή ακόμη και στο 15πλάσιό τους. Το νέο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Ζητούμε από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο επιδότησής μας, όπως συμβαίνει στις HΠA, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη" και προσέθεσε ότι "τα αυξημένα ασφάλιστρα θα πρέπει να αρχίσουμε να τα καταβάλλουμε άμεσα, από το τελευταίο τρίμηνο του 2001. Οι δαπάνες για τον τομέα αυτό θα φθάσουν για στόλο πέντε πλοίων από 15 εκατομμύρια το χρόνο που είναι σήμερα στα 200 εκατομμύρια δραχμές. Ήταν που ήταν δύσκολες οι οικονομικές συγκυρίες ήρθε και το γεγονός αυτό να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση."

Ο πρόεδρος της EEA καταλήγοντας αναφέρει ότι "στη δύσκολη αυτή συγκυρία πιστεύω ότι είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας του κλάδου της ακτοπλοΐας με τη συμπαράσταση και την αρωγή της πολιτείας αλλά και του τραπεζικού συστήματος."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024