Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝομάρχης Πειραιά: Συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις των κατοίκων Δωδεκανήσου για το ακτοπλοϊκό

Νομάρχης Πειραιά: Συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις των κατοίκων Δωδεκανήσου για το ακτοπλοϊκό

Ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, και εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ο οποίος, μεταξύ άλλων αρνήθηκε να παρευρεθεί στη χτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, εξέφρασε χτες ανοιχτά […]

Ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, και εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ο οποίος<...>, μεταξύ άλλων αρνήθηκε να παρευρεθεί στη χτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, εξέφρασε χτες ανοιχτά την απόλυτη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της Δωδεκανήσου, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, με αφορμή τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που αντιμετωπίζει ο νομός τους.

Επίσης, ο κ. Μίχας σε χτεσινή δήλωσή του εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αλλά και την υποβάθμιση του ΣΑΣ, που όπως χαρακτηριστικά είπε “με την τακτική της η ηγεσία του ΥΕΝ τείνει να το μετατρέψει σε διακοσμητικό όργανο επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων.

“Σήμερα, που μια σειρά από νησιά του Αιγαίου, έχουν “νεκρώσει” από μεγάλες κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων για τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) φαντάζει τουλάχιστον ως ειρωνεία δήλωσε ο Νομάρχης, προσθέτοντας ότι “εάν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη ότι έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν και ορισμένες λύσεις – μπαλώματα στα οξυμένα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων τότε μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η σημερινή συνεδρίαση παίρνει διαστάσεις πρόκλησης για τους νησιώτες”.

Σχετικά με την απουσία του από την συνεδρίαση του ΣΑΣ, δήλωσε ότι “επειδή θεωρώ αδιανόητο να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου αυτή την κατάσταση, αποφάσισα να απέχω από την σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ και να επισημάνω ότι:


  • Η ακτοπλοΐα είναι εθνική υπόθεση, άμεσα συνδεδεμένη με την ύπαρξη της νησιωτικής Ελλάδας. Γι` αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα και προσοχή.

  • Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις και οι πολιτικές, που υλοποιούνται με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του εφοπλιστικού κέρδους, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα αλλά αντίθετα τα οξύνουν και καταδικάζουν σε μαρασμό τους νησιώτες και τα νησιά μας.

  • Η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά και να εφαρμόσει τις διατάξεις της νομοθεσίας, που της δίνουν την δυνατότητα επιβολής δημόσιας υπηρεσίας για την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών.

  • Η διαρκής αύξηση των επιδοτήσεων έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση των φορολογούμενων πολιτών χωρίς καμία βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Τέλος, ο Νομάρχης Πειραιά θέλησε να τονίσει ότι “η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης σto Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποτελεί κατάκτηση των τοπικών κοινωνιών, που πλέον έχουν την ευκαιρία να ακούγεται η γνώμη τους στα ζητήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Και αυτή την κατάκτηση οι πολίτες δεν θα την χαρίσουν σε κανέναν.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024