Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΔικαίωση της Festival Cruises από γαλλικό δικαστήριο

Δικαίωση της Festival Cruises από γαλλικό δικαστήριο

Σε γαλλικό δικαστήριο προσέφυγε η Festival με στόχο την αποδέσμευση των τριών κρουαζιερόπλοιων της που κρατούνται λόγω οφειλών στην κατασκευάστρια εταιρία Alstom. Η πρώτη προσφυγή της Festival αφορούσε την αποδέσμευση […]

Σε γαλλικό δικαστήριο προσέφυγε η Festival με στόχο την αποδέσμευση των τριών κρουαζιερόπλοιων της που κρατούνται λόγω οφειλών στην κατασκευάστρια<...> εταιρία Alstom. Η πρώτη προσφυγή της Festival αφορούσε την αποδέσμευση του Mistral, το οποίο ακινητοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία, κάτι που αρχικά έγινε δεκτό από τις γαλλικές αρχές, τονίζει δημοσίευμα της εφημερίδας `Ναυτεμπορική`.

Η εταιρία υποστήριξε ότι οι πιστωτές της προχώρησαν στην κράτηση του Mistral ναυπήγησης 1999 και χωρητικότητας 47.300 gt, με στόχο να εξασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους έναντι της Festival, χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσουν την εταιρία ότι θα προχωρήσουν σε ένδικα μέσα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των χρεών της βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Η Festival έχει προχωρήσει σε προσφυγές τόσο για το European Vision που έχει κρατηθεί στα Μπαρμπάντος όσο και για τοEuropean Stars, που έχει κρατηθεί στη Βαρκελώνη. “Η εταιρία έκρινε αναγκαίο να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού για να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Festival.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική και τον κ. Κ. Βρανά, διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας, “Οι τελευταίες εξελίξεις θα συνεισφέρουν στο να βρεθεί πιο γρήγορα μια ικανοποιητική λύση ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη. Αναμένουμε την κατάληξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα ναυπηγεία της Alstom και της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole”.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρίας στην Ιταλία, Luigi Armando, τα τρία κρουαζιερόπλοια της εταιρίας παραμένουν υπό κράτηση.

Η Alstom έχει απαιτήσεις έναντι της Festival, ύψους 170 εκατ. ευρώ, από τη ναυπήγηση των τριών κρουαζιερόπλοιων, και έχει προβεί και στην ακύρωση των ναυλοσύμφωνων των Mistral, European Vision και European Stars.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024