Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΛάθος χαρτογράφηση υφάλου η αιτία βύθισης του Sea Diamond
Louis Hellenic Cruises

Λάθος χαρτογράφηση υφάλου η αιτία βύθισης του Sea Diamond

Η πλοιοκτήτρια και η διαχειρίστρια εταιρία του κρουαζιερόπλοιου “Sea Diamond”, Louis Hellenic Cruises, αναφερόμενες σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο χάρτης της Υδρογραφικής […]

Η πλοιοκτήτρια και η διαχειρίστρια εταιρία του κρουαζιερόπλοιου “Sea Diamond”, Louis Hellenic Cruises, αναφερόμενες σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο χάρτης της Υδρογραφικής Υπηρεσίας Πολεμικού<...>Ναυτικού για την περιοχή της Σαντορίνης, στην οποία έγινε το ατύχημα, είναι λανθασμένος, ανακοίνωσαν τα ακόλουθα:

“Ζητήθηκε από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (ήτοι: την πλοιοκτήτρια, την διαχειρίστρια και την ομάδα υπεράσπισης του Πλοιάρχου) από την εξειδικευμένη Εταιρεία AKTI ENGINEERING να προβεί σε επιστημονικές μετρήσεις και χαρτογράφηση της περιοχής της πρόσκρουσης.

Τα αποτελέσματα των εν λόγω μετρήσεων έδειξαν ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το “Sea Diamond” βρίσκεται 131 μέτρα από την ακτή κι όχι μόνο 57 μέτρα, όπως εσφαλμένα αποτυπώνεται στον επίσημο ναυτιλιακό χάρτη, με τον οποίο είναι εφοδιασμένα όλα τα πλοία. Σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη, στο σημείο που έγινε η πρόσκρουση το βάθος της θάλασσας παρουσιάζεται να είναι 18 έως 22 μέτρα κι όχι 5 μέτρα, όπως είναι στην πραγματικότητα. Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι, με βάση τον εν λόγω χάρτη, η πορεία που ακολουθούσε το “Sea Diamond” κατά την προσέγγισή του στο υποδειχθέν σημείο πρόσδεσης στη Σαντορίνη ήταν απόλυτα ασφαλής. Επ’ αυτού θα πρέπει να επισημανθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κανένα από τα άλλα ναυτιλιακά όργανα που προβλέπονται από τους Διεθνείς Κανονισμούς (τα οποία και διέθετε το πλοίο) δεν θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες για τον κίνδυνο που υπήρχε.

Με βάση τα πιο πάνω νέα στοιχεία προκύπτει ότι η αιτία της πρόσκρουσης του “Sea Diamond” στον ύφαλο ήταν η λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής του ατυχήματος.

Η Πλοιοκτήτρια και η διαχειρίστρια του “Sea Diamond” εκφράζουν την ικανοποίηση τους, καθότι τα προαναφερόμενα αποτελέσματα των μετρήσεων, δικαιώνουν πλήρως τη θέση τους να υπερασπιστούν από την πρώτη κιόλας στιγμή τις ικανότητες, τα προσόντα και την εμπειρία του Πλοιάρχου, ενάντια σε όλη την αμφισβήτηση και λασπολογία κάποιων «ειδικών». Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα όσα ακατονόμαστα λέχθηκαν εναντίον των Ελλήνων ναυτικών ήταν εντελώς ανυπόστατα και αμαύρωσαν άδικα την φήμη τους, καθώς και τη φήμη της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα. Ταυτόχρονα, τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα της νέας αυτής χαρτογράφησης αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όλη την ενορχηστρωμένη παραφιλολογία που αναπτύχθηκε με στόχο την αμαύρωση του καλού ονόματος και της φήμης της Louis Hellenic Cruises, των στελεχών και των διευθυντών της.

Καθώς η σημασία των στοιχείων που προέκυψαν είναι τεράστια για την ασφάλεια της ναυτιλίας και την προστασία του τουρισμού της πατρίδας μας, η ορθή χαρτογράφηση του σημείου έχει ήδη τεθεί υπόψη των αρμοδίων αρχών“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024