Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΥΕΝ: Ανασύρθηκε το VDR του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond
Στα χέρια πλέον των ανακριτικών αρχών

ΥΕΝ: Ανασύρθηκε το VDR του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond

Επιτυχώς στέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η επιχείρηση ανάσυρσης του μαύρου κουτιού (VDR) του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond από βάθος περίπου 85 μέτρων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Η ανάκτηση του «μαύρου κουτιού», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας…

Επιτυχώς στέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η επιχείρηση ανάσυρσης του μαύρου κουτιού (VDR) του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond από βάθος περίπου 85 μέτρων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Η ανάκτηση<...>του «μαύρου κουτιού», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε μόνο με μηχανικά μέσα από το ρομποτικό υποβρύχιο ROV-MAXROVER του ΕΛΚΕΘΕ.

Πλέον βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών για εξέταση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, σχετικά με το τι συνέβη από την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου έως και τη βύθιση του, καθώς σε αυτό έχουν καταγραφεί όλες οι συνομιλίες.

Την ικανοποίηση της για την ανέλκυση της κάψουλας με το VDR εξέφρασε το Σάββατο με ανακοίνωση της και η ιδιοκτήτρια εταιρία του Sea Diamond, Louis Hellenic Cruises. Η εταιρία από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε και προσέβλεπε στην ανέλκυση της κάψουλας, καθότι οι πληροφορίες που βρίσκονται σε αυτή, θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην εξακρίβωση του τι συνέβη και για ποιο λόγο. Η Louis Hellenic Cruises,όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της, συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων, αλλά και για τον περιορισμό της ρύπανσης. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει η απάντληση του πετρελαίου από τις δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου, καθώς το ΥΕΝ ενέκρινε το σχετικό σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Συγχαρητήρια επιστολή Γενικού Γραμματέα Ι.Μ.Ο. στον Κεφαλογιάννη

Ο Γενικός Γραμματέας του παγκοσμίου κύρους Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Ι.Μ.Ο., κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, που παρακολουθεί ανελλιπώς τα συμβαίνοντα στις θάλασσες σε όλο τον κόσμο, απέστειλε<...>συγχαρητήρια επιστολή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, για τους χειρισμούς του ΥΕΝ στο ναυτικό ατύχημα του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond».

Στην επιστολή του ο κ. Μητρόπουλος τονίζει, μεταξύ των άλλων, ότι «η διάσωση τόσων πολλών επιβατών και ναυτικών επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης του ΥΕΝ, καθώς και την υποστήριξη του παρείχε η τοπική ναυτική κοινότητα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024