Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑνεπηρέαστη τουριστικά δηλώνει η Κύπρος μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ανεπηρέαστη τουριστικά δηλώνει η Κύπρος μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην κυπριακή εφημερίδα ‘Σημερινή’, η Κύπρος δηλώνει ότι ένα ενδεχόμενο σύντομο χτύπημα των Αμερικανών μόνο στο Αφγανιστάν δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της. Η παραπάνω δήλωση […]

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην κυπριακή εφημερίδα ‘Σημερινή’, η Κύπρο<.>ς δηλώνει ότι ένα ενδεχόμενο σύντομο χτύπημα των Αμερικανών<...> μόνο στο Αφγανιστάν δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της. Η παραπάνω δήλωση προέρχεται από έγκυρες πηγές, που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια μ' επιτυχία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, διαψεύδοντας έτσι την κινδυνολογία που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες.

Η άποψη αυτή στηρίζεται στις εκτιμήσεις ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και πιθανών αντιποίνων στο Αφγανιστάν, κυρίως οι Βρετανοί, αλλά και τουρίστες άλλων χωρών θα είναι διστακτικοί να επιλέξουν για τις διακοπές τους τις Η.Π.Α., αλλά και τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν, Ρωσία και Κίνα, όχι όμως και την Κύπρο. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, η Κύπρος έχει να φοβηθεί, στο θέμα του τουρισμού, μόνο σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης ή ενός πιθανού χτυπήματος στον περσικό κόλπο, όπως έγινε και παλαιότερα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νίκου Ρολάνδη, ότι η κρίση που παρατηρείται στις διεθνείς αγορές, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δεν επηρέασαν την Κύπρο, όσον αφορά τους τομείς του Υπουργείου του. Η δήλωση αυτή του κ. Ρολάνδη προήλθε μετά από ειδική σύσκεψη, που είχε με τους εκπροσώπους του Κ.Ε.Β.Ε. – Ο.Ε.Β. για θέματα εμπορίου και βιομηχανίας και Σ.Τ.Ε.Κ. – ΠΑ.ΣΥ.Ξ.Ε. – Α.Κ.Τ.Α. – Κ.Ο.Τ. και Κυπριακές Αερογραμμές, για θέματα τουρισμού, αντίστοιχα.

Ο κ. Ρολάνδης με δηλώσεις του επιβεβαίωσε, επίσης, σχετικά δημοσιεύματα, ότι ο φόβος για την ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι αδικαιολόγητος, αφού μέχρι στιγμής οι ακυρώσεις είναι μεμονωμένες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι ’η Κύπρος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός, αλλά παρά το γεγονός αυτό υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις, τις οποίες απέδωσε στο μούδιασμα της αγοράς. Οι ελάχιστες ακυρώσεις που σημειώθηκαν, δεν θεωρούνται σημαντικές και δεν επηρεάζουν ουσιαστικά την τουριστική βιομηχανία. Η Κύπρος θεωρείται ως ένας ασφαλής προορισμός, κάτι που ενισχύει την ανθεκτικότητά της, η οποία αποδεικνύεται και από τον πρόσφατο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, κατά τη διάρκεια του οποίου το τουριστικό ρεύμα όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε’.

Επειδή, όμως, ο φόβος πάντα υπάρχει παρά τις εκτιμήσεις, ο κ. Ρολάνδης και στις δυο περιπτώσεις, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, αποφάσισε τη δημιουργία ειδικών Επιτροπών, που θα παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Στην πρώτη Επιτροπή, για ζητήματα βιομηχανίας και εμπορίου, θα συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, καθώς και οι διευθυντές Κ.Ε.Β.Ε. και Ο.Ε.Β. Στη δεύτερη Eπιτροπή, που θα παρακολουθεί τις πιθανές εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα τουρισμού, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων (Α.Κ.Τ.Α., Κ.Ο.Τ., ΠΑ.Σ.Υ.Ξ.Ε., Σ.Τ.Ε.Κ. και Κυπριακές Αερογραμμές) και ο γενικός διευθυντής του αρμόδιου Υπουργείου, Σωτήρης Σωτηρίου.

Εξάλλου, η βρετανική Yπάτη Αρμοστεία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν έχει σχέδια για εκκένωση Βρετανών πολιτών από την Κύπρο. "Η βρετανική κυβέρνηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση, "δεν έχει ναυλώσει ή φέρει στο νησί αεροσκάφος για εκκένωση Βρετανών πολιτών, που ζουν στην Κύπρο ή στη γύρω περιοχή", διαψεύδοντας εκ νέου τη φημολογία ότι Βρετανοί αποχωρούν φοβισμένοι για επέκταση του πολέμου και στην Κύπρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024