Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΈνας στους 4 Αμερικανούς πληρώνουν μέσω πιστωτικής για τις διακοπές τους
Έρευνα της RetailMeNot

Ένας στους 4 Αμερικανούς πληρώνουν μέσω πιστωτικής για τις διακοπές τους

Το 40% των ερωτηθέντων σε έρευνα στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι συνήθως πληρώνουν μερικώς το κόστος των διακοπών τους προκαταβολικά και στη συνέχεια χρησιμοποιούν συνδυασμό μετρητών / πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας για τα έξοδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το 28% των ερωτηθέντων πληρώνει συνήθως για τις διακοπές του με χρήση πιστωτικής.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η RetailMeNot.com, από κοινού με την εταιρεία Ipsos Public Affairs, βρέθηκε ότι το 74% των ερωτηθέντων Αμερικανών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος. Παρά το γεγονός ότι το 32% σχεδιάζει να δαπανήσει για διακοπές 1.000 δολάρια ή και περισσότερο, το 68% των ερωτηθέντων δεν πληρώνουν ή καθυστερούν να πληρώσουν το κόστος για τις διακοπές τους, έως λίγο πριν την αναχώρηση.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνονται:

  • Οι Αμερικανοί χωρίζοντα στα δύο, όταν πρόκειται για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και της πληρωμής των διακοπών τους. Η πλειοψηφία (40%) των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι συνήθως πληρώνουν μερικώς το κόστος των διακοπών τους προκαταβολικά και στη συνέχεια χρησιμοποιούν συνδυασμό μετρητών / πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας για τα έξοδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το 28% των ερωτηθέντων πληρώνει συνήθως για τις διακοπές του με χρήση πιστωτικής.
  • Σχεδόν το 1/3 (32%) των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 1.000 δολ. ανά μέλος της οικογένειας για διακοπές αυτό το έτος, και το 1/6 (17%) σχεδιάζουν να δαπανήσουν πάνω από 2.500 δολ. ανά μέλος της οικογένειας.
  • Ένας στους επτά που εργάζονται (14%) αναφέρουν ότι δεν παίρνουν χρόνο για διακοπές ή άδεια μετ’αποδοχών από την εργασία τους. Για αυτή την ομάδα των Αμερικανών, το να πάρει κανείς άδεια από την εργασία έχει ένα κόστος, εκτός από τις πραγματικές δαπάνες του ταξιδιού.
  • Στην ερώτηση “που είναι πιο πιθανό να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού για τις διακοπές τους” (εκτός των εξόδων για ξενοδοχεία και έξοδα μεταφοράς), το 38% πιστεύει ότι τα γεύματα και τα ποτά καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους, ενώ το 21% δηλώνει ότι πιθανόν να χαλάσουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών τους σε εκδρομές, ψυχαγωγία και διάφορες δραστηριότητες στον προορισμό (π.χ., περιηγήσεις, υπηρεσίες spa και ενοικιασης ποδήλατου).
  • Για να εξοικονομήσουν χρήματα διαμονής κατά τις επόμενες διακοπές τους, πάνω από το 1/3 (38%) των ερωτηθέντων ανέφερε ότι θα εξετάσουν να μείνουν με την οικογένεια και φίλους. Άλλες στρατηγικές εξοικονόμησης κόστους περιλαμβάνουν διαμονή σε θέρετρο all-inclusive (25%) και ενοικίασης παραθεριστικής κατοικίας αντί ξενοδοχείου (25%).
  • Σχεδόν οι μισοί (48%) των ερωτηθέντων Αμερικανών δεν αφήνουν συνήθως φιλοδώρημα στο προσωπικό καθαριότητας όταν διαμένουν σε ξενοδοχείο.
  • Οι ερωτηθέντες από το Νότο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μην αφήνουν φιλοδώρημα έναντι αυτών από τις Βορειοανατολικές πολιτείες (56% έναντι μόνο 25%).
  • Από όσους αφήνουν φιλοδώρημα το 44% αφίνει τουλάχιστον 5 δολάρια, ενώ το 1/3 (33%) αφήνει αφήσουν μόνο 1-2 δολάρια.

Επίσης, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές συνήθειες στις δαπάνες κατα τις διακοπές:

  • Οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να κανουν φιγούρα με σπατάλη χρημάτων στις δαπάνες, λέγοντας ότι θα δαπανήσουν τουλάχιστον 1.000 δολ. ανά μέλος της οικογένειας για διακοπές φέτος (43% έναντι 21% των γυναικών).
  • Περισσότερο οι άνδρες αφήνουν φιλοδώρημα για το δωμάτιο, από τις γυναίκες (56% έναντι 49%).
  • Μία στις πέντε (20%) γυναίκες δε λαμβάνουν άδεια μετ’αποδοχών, σε σύγκριση με μόλις ένα 9% των ανδρών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024