Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΌλα λειτουργούν κανονικά διαβεβαιώνουν οι Ταϋλανδικές Αρχές Τουρισμού

Όλα λειτουργούν κανονικά διαβεβαιώνουν οι Ταϋλανδικές Αρχές Τουρισμού

Ελάχιστες επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας παρατηρούνται από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 19ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι Ταϋλανδικές Αρχές Τουρισμού,οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας λειτουργεί στο […]

Ελάχιστες επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας παρατηρούνται από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 19ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι Ταϋλανδικές Αρχές Τουρισμού,<…>οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας λειτουργεί στο σύνολο της κανονικά, χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

Οι μεταφορές στη Ταϋλάνδη πραγματοποιούνται κανονικά, με πτήσεις να εκτελούνται τόσο από εγχώρια, όσο και από διεθνή αεροδρόμια, ενώ οι επισκέπτες της χώρας είναι ελεύθεροι να κινηθούν στην Μπανγκόκ και στις άλλες τουριστικές πόλεις χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι Ταϋλανδικές αρχές ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα γραφεία τους στη χώρα, τα οποία αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά των τουριστών, καθώς και αυτοί αναμένουν τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί δε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ακυρωθεί κανένα ταξίδι εξοικείωσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) στη χώρα για ξένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, κατόπιν πρωτοβουλίας των ταϋλανδικών τουριστικών αρχών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι αρχές «πρόκειται για το πιο αναίμακτο πραξικόπημα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ταϋλάνδη», καθώς δεν έχει πέσει ούτε ένας πυροβολισμός. Οι άλλες χώρες, σημειώνουν, δεν ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ταϋλάνδη, αλλά απλά να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους εντός της χώρας.

Το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της χώρας, με τη σειρά του, ανακοίνωσε πως θα παραμείνει σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν και όλες οι διοργανώσεις που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση του, όπως η Thailand Travel Mart 2006, τα Thailand Tourism Awards 2006, το Thailand Open tennis tournament, κ.α., καθώς ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας και το Διοικητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, όπως αποκαλούνται οι πραξικοπηματίες, δεν θα θελήσει να τον υποτιμήσει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024