Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σόφιας
Δήμος Αθηναίων

Πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σόφιας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δήμαρχος Σόφιας κ. Boyko Borissov, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο […]

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δήμαρχος Σόφιας κ. Boyko Borissov, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο<...>της Πλατείας Κοτζιά.

Ειδικότερα, το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:


  • Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς διοίκησης π.χ. δημοτικές υπηρεσίες, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και δημοτικών εταιριών, πολιτιστικές δραστηριότητες και τουρισμό, νεολαία και αθλητισμό, προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική μέριμνα και εκπαίδευση.
  • Συμμετοχή από κοινού σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με κοινοτικές εμπειρίες και διαχείριση προγραμμάτων.
  • Συνεργασία με στόχο τη συμβολή των δύο πόλεων σε υπάρχοντα διεθνή αστικά και περιφερειακά δίκτυα σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
  • Οργάνωση από κοινού επιμορφωτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων ανταλλαγής υπαλλήλων με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων σε τομείς όπως είναι τα οικιακά απορρίμματα, η ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον.
  • Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών που αφορούν τόσο στην αναγνώριση και διατήρηση των πολιτιστικών και περιουσιακών πόρων των δύο πόλεων, όσο και στη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
  • Προώθηση των συχνών ανταλλαγών αντιπροσωπειών των δύο πόλεων με σκοπό την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου. Οι ανταλλαγές αυτές θα γίνονται με την ενεργό συμμετοχή δημοτών των δύο πόλεων οι οποίοι θα εκπροσωπούν επαγγελματικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, μορφωτικές και άλλες συναφείς οργανώσεις.
  • Σύσταση Επιτροπής Φιλίας και Συνεργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο πόλεων με σκοπό την παρακολούθηση της υλοποίηση των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου.


«Είναι η πρώτη φορά” δήλωσε μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο κ. Κακλαμάνης, “που ο Δήμαρχος Σόφιας έρχεται στην Αθήνα και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήδη συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε σε τέσσερις κυρίως τομείς: το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη των δύο πόλεων. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, θα επισκεφθώ τη Σόφια, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερίδα κυρίως για θέματα περιβάλλοντος. Πιστεύω απόλυτα ότι η διπλωματία των πόλεων πολλές φορές είναι πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική από τη διπλωματία των κυβερνήσεων στο να αναπτυχθούν ακόμα καλύτερες σχέσεις μεταξύ δύο κρατών. Βεβαίως, με τη Βουλγαρία διατηρούμε φιλικές σχέσεις και θα συνεχίσουμε αυτή την άριστη συνεργασία για το καλό των πόλεων μας, καταρχήν, και μετά της Βουλγαρίας και της Ελλάδος. Τον καλωσορίζω στην Αθήνα».
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024