Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟδικές και αεροπορικές μεταφορές στο επίκεντρο Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Οδικές και αεροπορικές μεταφορές στο επίκεντρο Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.

Σημαντική απόφαση για την υλοποίηση του δορυφορικού προγράμματος ραδιοπλοήγησης Galileo έλαβε προχτές, Δευτέρα 7 Απριλίου, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Υπουργών, ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κρατών Μελών, αλλά και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέληξε σε συμφωνία σχετικά…

Σημαντική απόφαση για την υλοποίηση του δορυφορικού προγράμματος ραδιοπλοήγησης Galileo έλαβε προχτές, Δευτέρα 7 Απριλίου, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Υπουργών, ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις<...>μεταξύ των Κρατών Μελών, αλλά και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης του δορυφορικού προγράμματος Galileo, με το οποίο θα αναπτυχθούν πλήθος δορυφορικών εφαρμογών που θα διευκολύνουν τομείς όπως οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, η έρευνα και η διάσωση, η γεωργία κλπ. Η τελική συμφωνία, μετά και από αίτημα της ελληνικής πλευράς, εξασφαλίζει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εμπλακούν σε θέματα εφαρμογών και παρεχομένων υπηρεσιών, δίνοντας έτσι ευκαιρίες και σε ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Η νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει σειρά μέτρων σε σχέση με τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων στον τομέα αυτό. Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε την ανάγκη λήψης μέτρων με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των Κρατών Μελών, και ιδιαίτερα στους μηχανισμούς ελέγχου της καλής λειτουργίας της αγοράς των εμπορευματικών μεταφορών, έτσι ώστε να επωφεληθούν συνολικά τα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. Το θέμα θα εξεταστεί ξανά στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών.

Κατά τα λοιπά, το Συμβούλιο απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με τις αεροπορικές μεταφορές, όπως για παράδειγμα ο τρόπος θέσπισης των αερολιμενικών τελών στα μεγάλα αεροδρόμια της Ε.Ε., προκειμένου να εξασφαλίζονται κανόνες διαφάνειας, μη διάκρισης και τήρησης των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού. Στο ίδιο πνεύμα, οι Υπουργοί Μεταφορών συμφώνησαν στον εκσυγχρονισμό του κώδικα δεοντολογίας για τα ηλεκτρονικά συστήματα κράτησης θέσεων, με γνώμονα την προστασία των επιβατών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024