Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία πολιτικής Ανοικτών Ουρανών μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ

Συμφωνία πολιτικής Ανοικτών Ουρανών μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ

Για πρώτη φορά ΗΠΑ και FYROM συνεργάζονται επίσημα στις αερομεταφορές με σαφή οφέλη και για τις δύο χώρες.

Οι ΗΠΑ και  η ΠΓΔΜ, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία Ανοικτών Ουρανών η οποία θα επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες των δύο χωρών να επιλέγουν δρομολόγια, προορισμούς και τις τιμές, τόσο για τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών αλλά και εμπορευμάτων, με βάση τη ζήτηση των καταναλωτών και τις συνθήκες της αγοράς. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη συμφωνία αερομεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

“Με την επίτευξη συμφωνίας για μια ανοιχτή αγορά για τις υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών σήμερα, θέτουμε τις βάσεις για ταξίδια και το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της ΠΓΔΜ για το μέλλον», δήλωσε ο οι Ηνωμένες Γραμματέας Μεταφορών των ΗΠΑ κ. Ray LaHood και πρόσθεσε ότι «χαιρετίζουμε την ΠΓΔΜ ως συνεργάτη μας στους Ανοικτούς Ουρανούς».

Οι συμφωνίες ανοιχτών ουρανών επιτρέπουν απεριόριστη πρόσβαση στις αεροπορικές εταιρείες της κάθε πλευράς να πετάξουν προς και από τα εδάφη της άλλης χώρας χωρίς περιορισμό όσον αφορά στο πόσο συχνά οι μεταφορείς θα πετούν, το είδος των αεροσκαφών που θα χρησιμοποιούν και τις τιμές που θα χρεώνουν. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή της.

Επί του παρόντος, καμία αεροπορική εταιρεία της ΠΓΔΜ δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Οι αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ προσφέρουν αρκετά δρομολόγια στην γύρω περιοχή, μιας και πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχη συμφωνία και με την Κροατία. Η ΠΓΔΜ είναι η 103η χώρα που έχει υπογράψει τέτοια συμφωνία με τις ΗΠΑ. Πρόσφατα δε υπόγραψαν και με το Κατάρ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024