Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕκλογές και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Thessaloniki Convention Bureau
Εκλογές

Εκλογές και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Thessaloniki Convention Bureau

Νέο πρόεδρο απέκτησε το Thessaloniki Convention Bureau, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιάννης Ασλάνης παρουσίασε το έργο και τον απολογισμό για την περίοδο 2020-2023.

Η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση του Thessaloniki Convention Bureau με τη συμμετοχή των Τακτικών Μελών του ανέδειξε νέο πρόεδρο τον κ. Πρόδρομο Μοναστηρίδη, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάστηκε ο Απολογισμός των ετών 2020 – 2023, μιας τριετίας με δυσκολίες και προκλήσεις με την παγκόσμια τουριστική αγορά να βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής λόγω των νέων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία αλλά και με σημάδια ισχυρής και σταθερής ανάκαμψης κατά το τελευταίο κυρίως έτος.

31 νέα μέλη προστέθηκαν την προηγούμενη περίοδο στο δυναμικό του Thessaloniki Convention Bureau, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις προσφερόμενες συνεδριακές υπηρεσίες της πόλης. Ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση των B2B εκδηλώσεων Connect Tourism & Travel στη Θεσσαλονίκη και Connect on Tour σε πόλεις του εξωτερικού αλλά και με τις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και B2B forums (IMEX, IBTM,Conventa,Meeting Show, IMTM κ.α.)

Σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε μια νέα σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τίτλο TCB crossroads, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας πάνω στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς και την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων και πρακτικών.

Πραγματοποιήθηκαν διεκδικήσεις συνεδρίων, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες για τη Θεσσαλονίκη και αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση για corporate events, με επιτυχή έκβαση την πραγματοποίηση πολλών εταιρικών διοργανώσεων στην πόλη.

Η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέδειξε μετά από εκλογές το νέο, τέταρτο στη σειρά, Διοικητικό Συμβούλιο του TCB, το οποίο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος  Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος  Βίκη Παπαδημητρίου, Symvoli Conference & Cultural Management

Γενικός Γραμματέας  Περικλής Μαγουλάς, Makedonia Palace

Ταμίας  Δημήτρης Παλιούρας, Global Events

Αν. Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κάκαρης, The Met Hotel

Μέλος Κωνσταντίνα Μαμαδά, Porto Palace Hotel

Μέλος Γιάννης Ασλάνης, Grand Hotel Palace

Κατά τη συνεδρίαση της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Thessaloniki Convention Bureau, ο απερχόμενος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Ασλάνης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι η αναγνωρισιμότητα της πόλης ενισχύθηκε σημαντικά στην παγκόσμια ΜΙCE αγορά μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πλάνο στρατηγικής προβολής του προορισμού και αυτό αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα μεγάλα διεθνή συνέδρια και εταιρικά event που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα στην πόλη.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα καθώς ολοκληρώνεται η εξαετής θητεία μου ως Προέδρου του TCB και θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και την συνεισφορά τους. Είμαι συγκινημένος για όσα καταφέραμε στη κοινή μας διαδρομή και για το κοινό μας αυτό ταξίδι. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών και τη δημιουργία μιας γόνιμης και σταθερής συνεργασίας.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι το Thessaloniki Convention Bureau χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων, όχι μόνον των μελών του αλλά και των θεσμικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον προορισμό με συνέπεια, ώστε να διατηρήσει και να βελτιώσει η Θεσσαλονίκη τη θέση της στη διεθνή συνεδριακή αγορά», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Ασλάνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023