Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαThessaloniki Ambassadors’ Awards 2023: Επιβράβευση των πρεσβευτών της Θεσσαλονίκης
Βραβεύσεις

Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023: Επιβράβευση των πρεσβευτών της Θεσσαλονίκης

Το Thessaloniki Convention Bureau διοργάνωσε τα πρώτα Thessaloniki Ambassadors’ Awards για να τιμήσει πρόσωπα που προβάλλουν διεθνώς την πόλη μέσω συνεδρίων.

Για πρώτη φορά, φέτος το Thessaloniki Convention Bureau διοργάνωσε τα Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 με σκοπό να τιμήσει τα πρόσωπα που, λειτουργώντας ως πρεσβευτές, συνέβαλαν αποφασιστικά στην τελική επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του συνεδρίου τους το 2023, καθώς και να επιβραβεύσει όσους εμπνεύστηκαν εκδηλώσεις που προβάλλουν την πόλη σε διεθνές επίπεδο και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτιστική, δημιουργική και σύγχρονη ταυτότητά της.

Τα Thessaloniki Ambassadors’ Awards βρήκαν θερμή ανταπόκριση στην ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και πολιτιστική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και φιλοδοξούν να καθιερωθούν ως ένας θεσμός ανάδειξης σπουδαίων προσωπικοτήτων, κορυφαίων διοργανώσεων και επιτυχημένων συνεργασιών και συνεργιών από ένα μεγάλο φάσμα επιστημονικών πεδίων και εκδηλώσεων πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.

Η λαμπερή τελετή των Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023, διεξήχθη την Τετάρτη 3 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki και στο πλαίσιο της πρώτης αυτής εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και ο τίτλος του Thessaloniki Ambassador σε 7 σημαντικές προσωπικότητες:

Νικόλαος Μιχαηλίδης
Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Remarkable Contribution to Thessaloniki Meetings Industry

Ελευθερία Γωνίδα
Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Hallmark Congress of the year
European Association for Research on Learning and Instruction

Aγγελος Σιφαλέρας
Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Influential Congress of the year
KDE Akademy

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Boutique Congress of the year
International Conference on Power Systems Transients

Αναστάσιος Διόλατζης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 Ι Contribution to Destination Awareness
Reworks

Λεόντιος Παπαδόπουλος
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 Ι Contribution to Destination’s Cultural & Creative Identity
The Comic Con vol.7

Απόστολος Λέριος
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 Ι Best Tech / Innovation Event of the year
Technology Forum 2023

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απένειμαν βραβεία ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στυλιανός Κατρανίδης και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Τζέτζης. Το «παρών» έδωσαν στα Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών αρχών, πρόεδροι και μέλη τουριστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων και οργανισμών μελών του Thessaloniki Convention Bureau. Ανάμεσα τους η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο γενικός γραμματέας της ‘Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σιμιακός, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Πρόδρομος Μοναστηρίδης δήλωσε «το Thessaloniki Convention Bureau ήταν και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας προβολής και προώθησης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής: με έναν απόλυτα σύγχρονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα, με επαγγελματισμό, με νέες ιδέες και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον προορισμό και στα 74 μέλη του. Τα συνέδρια, οι εκδηλώσεις και οι άνθρωποι που βραβεύουμε σήμερα – αλλά και οι δεκάδες που βλέπουμε να καινοτομούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να δημιουργούν σε όλη την πόλη – είναι για εμάς η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης».

Από το βήμα της εκδήλωσης ο Managing Director του Thessaloniki Convention Bureau, Δημήτρης Γανίτης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το 2024 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το Thessaloniki Convention Bureau καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Με τα βραβεία Thessaloniki Ambassadors’ Awards ενισχύουμε τις σχέσεις της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις δημιουργικές δυνάμεις την πόλης. Η συνεργασία, η ομαδικότητα και η συνένωση δυνάμεων μεταξύ των ακαδημαϊκών των σημαντικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής και των επαγγελματιών της τοπικής τουριστικής συνεδριακής βιομηχανίας (διοργανωτών συνεδρίων, συνεδριακών χώρων, ξενοδοχείων κ.α.) αποτελούν βασική προϋπόθεση στην επίτευξη στόχων και μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη δυναμική του προορισμού στη διεκδίκηση και προσέλκυση σημαντικών διεθνών συνεδρίων στη Θεσσαλονίκη».

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024