Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλαβάνος: Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την πρόσβαση στις παραλίες
Πρόεδρος Κ.Ο. Συνασπισμού

Αλαβάνος: Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την πρόσβαση στις παραλίες

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Παρασκευή, με θέμα «Απεργία πείνας του δήμαρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη» κατέθεσε την Τρίτηο πρόεδρος […]

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Παρασκευή, με θέμα «Απεργία πείνας του δήμαρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη» κατέθεσε την Τρίτη<...>ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΝ), κ. Αλέκος Αλαβάνος.

Ο δήμαρχος Ελληνικού, που συνεχίζει την απεργία πείνας, τόνισε ο κ. Αλαβάνος, διεκδικεί την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού για όλους τους πολίτες. Στο πλευρό του βρίσκεται πλήθος δημοτικών συμβουλίων, δημοτικών κινήσεων, κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα.

Τα αιτήματα του δήμου Ελληνικού συνοψίζονται σε επιστολή του δημάρχου, που απέστειλε πριν λίγες μέρες προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και έχουν ως εξής:

  1. να λυθούν οι συμβάσεις με τις δύο επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν παράνομα σημαντικό τμήμα της παραλίας, εντός του οποίου και η οργανωμένη πλαζ και οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο δήμο και
  2. η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες του 2004 με τις εγκαταστάσεις της να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον ενώ για το υπόλοιπο τμήμα να καθαιρεθεί η περίφραξη και να αποδοθεί στο δήμο.

Με δεδομένο ότι μετά από τόσες ημέρες απεργίας πείνας, υπάρχει κίνδυνος σοβαρού κλονισμού της υγείας του Χρ. Κορτζίδη, ο κ. Αλαβάνος ρώτησε τον Πρωθυπουργό “τι συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις προτίθεται να παράσχει στην κατεύθυνση επίλυσης των συγκεκριμένων δίκαιων αιτημάτων του δήμου, προκειμένου να λήξει η απεργία πείνας του δημάρχου Ελληνικού, η οποία αποτελεί το ύστατο μέσο διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων των συμπολιτών του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους;”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024