Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπομακρύνθηκαν τουρίστες από την φλεγόμενη Ρόδο

Απομακρύνθηκαν τουρίστες από την φλεγόμενη Ρόδο

Με εντολή του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρη Σπηλιωτόπουλου, μετέβησαν προχθές στη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ηρακλής Βάλβης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. […]

Με εντολή του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρη Σπηλιωτόπουλου, μετέβησαν προχθές στη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ηρακλής Βάλβης και ο Γενικός<...> Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για τις προληπτικές διαδικασίες απομάκρυνσης πελατών από ξενοδοχειακές μονάδες.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού στη Ρόδο, προχθές και χθες στο Δήμο Νότιας Ρόδου, και στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ Ρόδου κ. Καπετάνος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μηναϊδης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μουζάς, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι κανένα από τα εκκενωθέντα ξενοδοχεία δεν διατρέχει κίνδυνο από την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά, με εντολή των ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων, πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση των πελατών προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό.

Προς το παρόν, ένα μικρό μόνο ποσοστό τουριστών έχει μετακινηθεί σε παραπλήσια ξενοδοχεία και εκτιμάται ότι, και αυτό, θα επιστρέψει σύντομα στη βάση του.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, είναι παρόντες, μέσω των Γενικών τους Γραμματέων, στην περιοχή, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση και μέριμνα για την ασφάλεια κάθε Έλληνα και ξένου επισκέπτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024