Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΦεστιβάλ στη Γερμανία: Τέχνη με εορταστική διάθεση

Φεστιβάλ στη Γερμανία: Τέχνη με εορταστική διάθεση

Η τέχνη είναι διασκέδαση, ειδικά όταν την απολαμβάνει κανείς συμμετέχοντας σε κάποιο από τα πολλά καλλιτεχνικά φεστιβάλ της Γερμανίας, που εξυμνούν τις τέχνες με πολύ φαγητό και ποτό, σε μια […]

Η τέχνη είναι διασκέδαση, ειδικά όταν την απολαμβάνει κανείς συμμετέχοντας σε κάποιο από τα πολλά καλλιτεχνικά φεστιβάλ της Γερμανίας, που εξυμνούν<...> τις τέχνες με πολύ φαγητό και ποτό, σε μια πραγματική ατμόσφαιρα γιορτής.

Ο ορίζοντας της Φρανκφούρτης είναι το εντυπωσιακό σκηνικό ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τέχνης στην Ευρώπη, το Museum Embankment Festival – που προσελκύει ετησίως περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες στις όχθες του ποταμού Μάιν, στο κέντρο της πόλης. Επίκεντρο του φεστιβάλ, όπως εξηγείται και από την ονομασία του, είναι τα μουσεία που καταλαμβάνουν μια θέση κατά μήκος της όχθης του ποταμού. Πολλά από τα συμμετέχοντα μουσεία, από τις 29- 31 Αυγούστου φέτος, προσφέρουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ, με ακόμη περισσότερη διασκέδαση σε 2 υπαίθριες μουσικές σκηνές. Υπάρχουν επίσης πάνω από 1.000 μαγαζάκια και πάγκοι που πουλούν είδη λαϊκής τέχνης, ποτά και γευστικές σπεσιαλιτέ από όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, καλλιτέχνες, σεφ και τεχνίτες συγκεντρώνονται στο φεστιβάλ Καλλιτεχνών του Δρόμου, έξω από την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, στη Λεωφόρο Unter den Linden, όταν για 10 μέρες, πλήθος χορευτών, ηθοποιών, street performers, ισορροπιστών σε ξυλοπόδαρα, μουσικών, κλόουν και χειριστών μαριονέτας προσφέρουν ένα όμορφο θέαμα διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους με τις δεξιότητές τους. Τέσσερις σκηνές προσφέρουν διάφορα είδη μουσικής, για να απολαύσουν ή και να χορέψουν οι συμμετέχοντες. Το 2007, το φεστιβάλ προσέλκυσε 145.000 επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου. Φέτος διοργανώνεται 1- 10 Αυγούστου.

Πλανόδιοι καλλιτέχνες έξω από την Κρατική Όπερα Βερολίνου

Κάθε χρόνο, το μπαρόκ ανάκτορο Friedenstein στην πόλη Gotha γυρνά το χρόνο πίσω κατά 250 χρόνια και μεταμορφώνεται για μια ακόμη φορά στην υπέροχη κατοικία του Δούκα Φρειδερίκου 3ου της περιοχής Saxe-Gotha-Altenburg. Ακόμη και η αυτού εξοχότητα συμμετέχει αυτοπροσώπως στο υπερθέαμα, όπου λιθοδόμοι, αγγειοπλάστες, χαλκουργοί, λιθοξόοι, σιδεράδες και ξυλουργοί επιδεικνύουν τις ικανότητές τους και πάνω από 250 αυλικοί παρέχουν βασιλική διασκέδαση. Όσοι από τους επισκέπτες επιθυμούν να μεταμορφωθούν σε ιστορικά πρόσωπα του παρελθόντος, μπορούν να αγοράσουν ειδικές στολές που πωλούνται για αυτό το λόγο και να υποδυθούν οι ίδιοι κάποια ιστορικά πρόσωπα. “Το Ταξίδι”, με άμαξα φυσικά, είναι η θεματική ενότητα του φετινού φεστιβάλ, που πραγματοποιείται τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα του Αυγούστου.

Μπαρόκ εορτασμοί στην πόλη Gotha (Θουριγγία)

“Aκου, δες, τραγούδα” είναι ο τίτλος του Φεστιβάλ Τραγουδιού που προσελκύει πάνω από 100.000 επισκέπτες στο Finsterwalde του Βρανδεμβούργου κάθε 2 χρόνια. Περισσότερες από 10 μουσικές σκηνές προσφέρουν διάφορα μουσικά προγράμματα, από χορωδίες, μουσική κάντρι, Dixieland, pop, rock, μέχρι παραδοσιακή Γερμανική μουσική και επίσημα κονσέρτα. Για κάθε έναν που αγαπά το τραγούδι και διασκεδάζει τραγουδώντας, είτε καλά είτε άσχημα, το Finsterwalde είναι το μέρος που σας ταιριάζει, μεταξύ 29- 31 Αυγούστου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024