Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρηματοδότηση του έργου κατάρτισης των δασικών χαρτών ζητάει το Κ.Κ.Ε.
Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης

Χρηματοδότηση του έργου κατάρτισης των δασικών χαρτών ζητάει το Κ.Κ.Ε.

“Η απόσυρση από το Δ’ Κ.Π.Σ. του προγράμματος κατάρτισης των δασικών χαρτών που έγινε από την κυβέρνηση ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την πρόφαση ότι είναι ενταγμένο στο […]

“Η απόσυρση από το Δ’ Κ.Π.Σ. του προγράμματος κατάρτισης των δασικών χαρτών που έγινε από την κυβέρνηση ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την πρόφαση ότι είναι ενταγμένο στο Γ’ Κ.Π.Σ. παρεμφερές έργο<...>της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», με θέμα «οριοθέτηση δασών και δασικών εκτάσεων», παραπέμπει στις καλένδες τη σύνταξη των δασικών χαρτών που είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία του δασολογίου και αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης για την προστασία των δασών” ανέφερε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε., κ. Σπύρος Χαλβατζής.

“Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτή την αρνητική εξέλιξη είναι τεράστιες, επειδή αποδέχθηκε την πρόφαση της Ε.Ε. ότι η σύνταξη των δασικών χαρτών είναι παρεμφερές έργο με την «οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων» του Γ’ Κ.Π.Σ., ενώ στην 658-40/12-6-07 ερώτηση του Κ.Κ.Ε., διαβεβαίωνε ότι δεν έχουν καμία σχέση. Έχει επίσης μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση επειδή η δασική υπηρεσία με έγγραφό της από το 2005 είχε προειδοποιήσει ότι το αντιεπιστημονικό έργο που έκανε η «Κτηματολόγιο Α.Ε.» μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου σύνταξης των δασικών χαρτών από το Δ’ Κ.Π.Σ.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ο βουλευτής, με τις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις σοβαρά προβλήματα στην κύρωση των δασικών χαρτών που έχουν ήδη καταρτισθεί, δημιουργεί ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση δεν τον κατάργησε όπως υπόσχονταν προεκλογικά.

Επειδή οι δασικοί χάρτες αποτελούν τη βάση για τη σύνταξη του δασολογίου και την ολοκληρωμένη προστασία των δασικών οικοσυστημάτων ο κ. Χαλβατζής ζήτησε να ενημερωθεί από την κυβέρνηση για τα ακόλουθα:

  1. Τι ενέργειες θα κάνει για να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την κατάρτιση των δασικών χαρτών.

  2. Τι ενέργειες θα κάνει για να άρει τα εμπόδια του δασοκτόνου νόμου 3208/03 για να ανοίξει ο δρόμος κύρωσης των δασικών χαρτών που έχουν ήδη καταρτισθεί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024