Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγγυημένη Ασφάλεια & Ποιότητα τα Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα του Τουριστικού Γραφείου

Εγγυημένη Ασφάλεια & Ποιότητα τα Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα του Τουριστικού Γραφείου

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ζωηρή συμμετοχή πολλών εκπροσώπων τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο συνεδριακόκέντρο Ν. Γερμανός εκδήλωση με τίτλο «Οργανωμένα Ταξίδια & Προστασία του Τουρίστα Καταναλωτή». Στην […]

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ζωηρή συμμετοχή πολλών εκπροσώπων τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό<...>κέντρο Ν. Γερμανός εκδήλωση με τίτλο «Οργανωμένα Ταξίδια & Προστασία του Τουρίστα Καταναλωτή».

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στα πλαίσια των παράλληλων με τη διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia” εκδηλώσεων του ΗΑΤΤΑ, έγινε ανάλυση του κοινοτικού και εθνικού νομοθετικού πλαισίου για τα οργανωμένα ταξίδια και την προστασία του καταναλωτή και δόθηκαν στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων που παραβρέθηκαν υποδείγματα όλων των εγγράφων που απαιτούνται για τη διεξαγωγή και πώληση ενός οργανωμένου ταξιδιού όπως είναι η «Σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού» και οι «Γενικοί όροι συμμετοχής», καθώς και οδηγίες για την σωστή εφαρμογή τους.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου «η σύνταξη των υποδειγμάτων αυτών έρχεται να καλύψει μια σημαντική ανάγκη των τουριστικών γραφείων που εξαιτίας της ασάφειας του εθνικού κυρίως θεσμικού πλαισίου αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην σύνταξη απλών και εύληπτων για τον καταναλωτή εγγράφων που να είναι ταυτόχρονα και σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία».

«Η τήρηση της νομοθεσίας και η παροχή εγγυημένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας» συνέχισε ο κ. Ευαγγέλου, «είναι υποχρέωση και ταυτόχρονα το συγκριτικό πλεονέκτημα των τουριστικών γραφείων. Στο σύγχρονο τουριστικό περιβάλλον όπου ο καταναλωτής βομβαρδίζεται στην κυριολεξία από ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, προσφορών και «ευκαιριών» από προμηθευτές -συχνά αμφιβόλου αξιοπιστίας- τα τουριστικά γραφεία αποτελούν την μόνη ίσως πηγή στην οποία ο καταναλωτής μπορεί με ασφάλεια να αναζητήσει ποιοτικές και εγγυημένες υπηρεσίες. Και αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των υποχρεώσεων που η νομοθεσία επιβάλλει στα τουριστικά γραφεία, αλλά και συνειδητή επιλογή των σύγχρονων τουριστικών γραφείων που έχουν διαγνώσει την ανάγκη των καταναλωτών για εξειδικευμένες και προσαρμοσμένες στις επιθυμίες τους από τον «ταξιδιωτικό τους σύμβουλο» υπηρεσίες».

Η εφαρμογή των υποδειγμάτων που παρουσιάστηκαν εντάσσεται άλλωστε σε ένα ευρύτερο σχέδιο του ΗΑΤΤΑ για την εφαρμογή ενός πρότυπου συστήματος πιστοποίησης ποιότητας των τουριστικών γραφείων μελών του ΗΑΤΤΑ που θα αναδείξει αυτόν ακριβώς τον ρόλο του αξιόπιστου συμβούλου του ταξιδιώτη.

«Σκοπός και δέσμευσή μας είναι» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ευαγγέλου «με την ολοκλήρωση του project αυτού ο τουρίστας καταναλωτής να μπαίνει στα τουριστικά γραφεία που έχουν το σήμα του ΗΑΤΤΑ γνωρίζοντας ακριβώς τι να περιμένει: Εγγυημένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καθαρές συμφωνίες χωρίς «ψιλά γράμματα» και κρυφούς όρους».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024