Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕμπόδια στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας

Εμπόδια στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας

Αντίθετος δηλώνει ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ευάγγελος Φλωράτος με τα σχέδια του Οργανισμού Λιμένα Πατρών να κατασκευάσει συνεδριακό κέντρο στην παραλιακή ζώνη περιοχή κοντά στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου […]

Αντίθετος δηλώνει ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ευάγγελος Φλωράτος με τα σχέδια του Οργανισμού Λιμένα Πατρών να κατασκευάσει<...> συνεδριακό κέντρο στην παραλιακή ζώνη περιοχή κοντά στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Ευάγγελος Φλωράτος πιστεύει πως η παραλιακή ζώνη θα πρέπει να εξακολουθήσει να προσφέρεται για περίπατο στους κατοίκους της πυκνοδομημένης και υποβαθμισμένης περιοχής και ότι οι προτεινόμενες δράσεις πρέπει να είναι βιώσιμες και συμβατές με το περιβάλλον.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών. Στη συνεδρίαση αυτή θα διαμορφωθεί η τελική άποψη του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε ότι:

  • Ο χώρος που πρόκειται να αναπλασθεί αποτελεί το μοναδικό μέτωπο προς τη θάλασσα του πολυπληθέστερου τμήματος της πόλης, ιδιαίτερα επιβαρημένου μέχρι τα τελευταία χρόνια με οχλούσες δράσεις.
  • Η πυκνοδομημένη αυτή περιοχή στερείται, εκτός του μετώπου προς τη θάλασσα, και από ικανοποιητικούς χώρους εκτόνωσης και περιπάτου.
  • Η γειτνίαση του χώρου με τις προγραμματισθείσες εγκαταστάσεις στους χώρους του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, όπου θα υπάρχει συνεδριακός χώρος 1.000 ατόμων, αίθουσα συναυλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων 400 ατόμων, πολυχώρος-γλυπτοθήκη, εκθεσιακό κέντρο επιφανείας 9.109 τ.μ., αλλά και η υπάρχουσα συνεδριακή αίθουσα του ΕΛΚΕΠΑ μπορούν να καλύψουν τις όποιες απαιτήσεις δημιουργηθούν σε συνεδριακούς και άλλους χώρους.
  • Η ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων, επίσης στον πρώην Λαδόπουλο, θα επιλύσει τις ανάγκες φιλοξενίας των επισκεπτών.
  • Η σύνδεση του νέου λιμένα με το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται στην πρόταση που ανακοινώθηκε από τη μελετήτρια κ. Γιαννόπουλου, παρά τις θέσεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΡΓΟΣΕ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον ΟΛΠΑ, το δήμο Πατρέων, αλλά και οι μελετητές της Ακτής Δυμαίων και του Οργανισμού.

Με βάση τα παραπάνω, ο δήμαρχος συμπεραίνει στις δηλώσεις ότι στην περιοχή θα πρέπει να γίνει χώρος περιπάτου με βάση μελέτη που θα πραγματοποιηθεί από το πρόγραμμα ‘Αθήνα 2004’ προϋπολογισμού 1 δισ. δρχ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024