Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓροθιά στον τουρισμό οι υπερβολικές αυξήσεις στα διόδια
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

Γροθιά στον τουρισμό οι υπερβολικές αυξήσεις στα διόδια

Την έντονη αντίθεση του για τις υπερβολικές αυξήσεις στα τιμολόγια των διοδίων για τα τουριστικά λεωφορεία, που ισχύουν αιφνιδιαστικά από την Τρίτη 1 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η εκμετάλλευση των σταθμών διοδίων εκχωρήθηκε στους κατασκευαστές των αυτοκινητοδρόμων εξέφρασε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών…

Την έντονη αντίθεση του για τις υπερβολικές αυξήσεις στα τιμολόγια των διοδίων για τα τουριστικά λεωφορεία, που ισχύουν αιφνιδιαστικά από την Τρίτη 1 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η εκμετάλλευση των σταθμών διοδίων<...>εκχωρήθηκε στους κατασκευαστές των αυτοκινητοδρόμων εξέφρασε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Οι αυξήσεις αυτές στο κόστος μετακίνησης των τουριστικών λεωφορείων, στην έναρξη της τουριστικής θερινής περιόδου, έχουν, όπως επισημαίνει ο HATTA, άμεσο αντίκτυπο στη διαμόρφωση του τελικού κόστους των τουριστικών πακέτων, δημιουργώντας για τα τουριστικά γραφεία μια νέα επιβάρυνση μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα καύσιμα.

Βάσει της νέας τιμολογιακής κλίμακας τα τουριστικά λεωφορεία θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις διοδίων που φτάνουν ακόμη και στο 250% χωρίς να μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να ενσωματώσουν τις αυξήσεις αυτές στις τιμές τους, καθώς τα συμβόλαια με τους tour operators υπογράφονται στην αρχή της χρονιάς και είναι δεσμευτικά.

Πρόκειται, σύμφωνα με το HATTA, για “άλλο ένα πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για το οποίο βεβαίως δεν υπάρχει και κανενός είδους ανταποδοτικό όφελος, δεδομένης της κάκιστης κατάστασης του εθνικού οδικού δικτύου για το οποίο καλούμαστε να καταβάλλουμε αυξημένα διόδια”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας αποτελεί η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου για την οποία ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δ. Κατσικόπουλος, έχει δηλώσει δημόσια ότι βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, οι τουρίστες από το εξωτερικό που ταξιδεύουν από Πάτρα προς Αθήνα και αντίστροφα δεν πληρώνουν διόδια, επειδή δεν πληρούνται οι όροι ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Μήπως οι απαιτούμενες βελτιώσεις στη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των εθνικών μας δρόμων θα έπρεπε να προηγηθούν των αυξήσεων στα διόδια; Κυρίως όμως, μήπως είναι καιρός να μάθουμε επιτέλους να ανακοινώνουμε έγκαιρα τις οποιεσδήποτε αυξήσεις όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη στα οποία μια τέτοια αύξηση θα είχε ανακοινωθεί τουλάχιστον έξι μήνες πριν την εφαρμογή της δίνοντας στους επαγγελματίες το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο να προσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική;” διερωτάται ο HATTA.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024