Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίLouis: `Αμεση η εκμίσθωση υπηρεσιών για την αντιμετώπισης ρύπανσης στη Σαντορίνη

Louis: `Αμεση η εκμίσθωση υπηρεσιών για την αντιμετώπισης ρύπανσης στη Σαντορίνη

“Από την ημέρα του ατυχήματος, η Louis Hellenic Cruises προχώρησε άμεσα στην εκμίσθωση υπηρεσιών εταιρίας που εξειδικεύεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης”, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση τηςη πλοιοκτήτρια εταιρία […]

“Από την ημέρα του ατυχήματος, η Louis Hellenic Cruises προχώρησε άμεσα στην εκμίσθωση υπηρεσιών εταιρίας που εξειδικεύεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης”, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της<...>η πλοιοκτήτρια εταιρία του Sea Diamond, το οποίο παραμένει στο βυθό του λιμανιού της Σαντορίνης με 400 τόνους καυσίμων.

“Η εν λόγω εταιρία”, συμπληρώνει η Louis, “μια από τις πλέον αναγνωρισμένες του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο, βρίσκεται στη Σαντορίνη από την πρώτη κιόλας ημέρα και είναι γενικά αποδεκτό ότι το έργο που επιτελεί μέχρι σήμερα είναι αποτελεσματικό. Παρά το τεράστιο οικονομικό κόστος που η καθημερινή αυτή επιχείρηση συνεπάγεται, έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, πάντοτε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για την αποτροπή οποιωνδήποτε επιπτώσεων στο περιβάλλον και σε οιουσδήποτε τρίτους. Σαν αποτέλεσμα έχουν αποφευχθεί επιπτώσεις στο περιβάλλον που έχουν παρουσιαστεί σε άλλα, παρόμοια συμβάντα.

Η Louis Hellenic Cruises έχει επίσης προχωρήσει “χωρίς καμία καθυστέρηση στην εκμίσθωση υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου, της London Offshore Consultants Ltd, η οποία χαίρει ιδιαίτερης αναγνώρισης διεθνώς, με σκοπό να εξετάσει την επιτευξιμότητα απάντλησης των εναπομενόντων καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου (η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη αναδυθεί και περισυλλεγεί)”. Η Louis εκμίσθωσε επίσης τις υπηρεσίες του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) όπου με την βοήθεια εξειδικευμένου ρομποτικού υποβρύχιου οχήματος, λήφθηκαν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας από το ναυάγιο και την ακριβή του θέση. Το υλικό αυτό εξετάζεται από την London Offshore Consultants Ltd και άλλους εξειδικευμένους συμβούλους με στόχο να υπάρξει τελική γνωμάτευση για το εάν μια τέτοια επικίνδυνη επιχείρηση θα ήταν εφικτή, δεδομένης της ζημιάς που υπέστη το πλοίο κατά τη βύθιση του σε βάθος 350 περίπου ποδών. Η γνωμάτευση αυτή αναμένεται εντός των προσεχών, ολίγων ημερών.

Πέραν των παραπάνω ενεργειών, εκμισθώθηκαν εκ νέου από την Louis Hellenic Cruises οι υπηρεσίες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. από το οποίο ζητήθηκε η εκπόνηση μελέτης και υποβολή έκθεσης για οποιεσδήποτε πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη περιοχή του ναυαγίου, παρά το σημαντικό επιπρόσθετο κόστος που μια τέτοια έρευνα συνεπάγεται.

“Όλα τα πιο πάνω γεγονότα αποδεικνύουν εμπράκτως την προσήλωση της Louis Hellenic Cruises στην διαφύλαξη της προστασίας του περιβάλλοντος. `Αλλωστε, η Louis εδώ και μερικές δεκαετίες έχει μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες κάθε εβδομάδα στο νησί της Σαντορίνης και συνεχίζει να το πράττει και επομένως συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες των κατοίκων για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024