Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠαγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Μεγάλη γιορτή για τον οικοτουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το πολιτισμό

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Μεγάλη γιορτή για τον οικοτουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το πολιτισμό

Με την διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής για τον οικοτουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το πολιτισμό θα εορταστεί αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2002 από τις 12 το μεσημέρι έως τις […]

Με την διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής για τον οικοτουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το πολιτισμό θα εορταστεί αύριο<...> Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2002 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, στο νέο Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Την μεγάλη έκθεση-γιορτή τουριστικών υπηρεσιών, παραδοσιακών προϊόντων & ειδών παραδοσιακής τέχνης, με μουσική, χορούς και δρώμενα διοργανώνει ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>) υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και της Γ.Γ. Ισότητας.

Ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) ο οποίος διοργανώνει κάθε χρόνο μεγάλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού αποφάσισε φέτος η εκδήλωση να πάρει την μορφή μεγάλης έκθεσης που θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και να διοργανωθεί με τη συμμετοχή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο πολιτιστικό και τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στέψη Ολυμπιονικών από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο στις 13.30 στο χώρο της έκθεσης.

Επιλέχθηκε ο χώρος του Πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκειμένου να προβληθεί αυτό το σημαντικό έργο που αποτελεί μία ιδιαίτερα ποιοτική παρέμβαση, αλλά και για να τονιστεί άλλη μια φορά η σχέση του ελληνικού τουρισμού με τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν μπορεί πια να είναι μόνο ο μαζικός τουρισμός.
Η πολιτική για τον Ελληνικό τουρισμό περιλαμβάνει σειρά δράσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης όπως και από τον ΕΟΤ με στόχο την προώθηση αλλά και την δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν στην διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση του ΗΑΤΤΑ που στοχεύει μεταξύ άλλων στην προβολή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της χώρας μας με έμφαση στον οικοτουρισμό και αγροτουρισμό.

Σκοπός της γιορτής – έκθεσης είναι να αναδειχθούν επίσης τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και να υποβοηθηθούν οι γυναικείοι αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί της χώρας μας στην προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους.

Η ύπαρξη γυναικείου συνεταιρισμού σε μια περιοχή, όπως σημειώνει η γενική γραμματεία Ισότητας, έχει αποδειχτεί ότι αναδεικνύει τη συγκεκριμένη περιοχή από πολλές απόψεις, αποτελεί στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ύπαρξη του συντελεί στην αναβάθμιση της περιοχής και την ένταξή της στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας, με συγκεκριμένες στρατηγικές στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, στοχεύει στην παροχή κινήτρων για την παραμονή των γυναικών στην ύπαιθρο και στην ενίσχυση των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και σχετικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ

Στην έκθεση, θα συμμετέχουν φορείς όπως ο ΕΟΤ, η Γ. Γ Ισότητας, το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Αθήνα 2004, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, το Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής κλπ, 29 Γυναικείοι Αγροτοτουριστικοί Συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα (με χειροποίητα παρασκευάσματα και εργόχειρα), Οικολογικές οργανώσεις (WWF, Αρκτούρος, Αρχέλων, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας Περιβάλλοντος), η Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, Συνεταιρισμοί Οινοπαραγωγών και Ελαιοπαραγωγών και Τουριστικά Γραφεία με προγράμματα εξειδικευμένα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία, στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού περιπάτου, να παρακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο που αποτελεί τμήμα του έργου της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων, να δει έκθεση αφίσας του ΕΟΤ και του Υπουργείου Πολιτισμού, προβολές ταινιών μικρού μήκους οικολογικού & οικοτουριστικού ενδιαφέροντος (σε γιγαντοοθόνη), να απολαύσει επιλεγμένα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα τα οποία θα προβάλλουν την Ελληνική μουσική παράδοση καθώς και άλλα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά δρώμενα (Μπάντα του Δήμου Αθηναίων, θεατρική ομάδα, μικρές παραδοσιακές ορχήστρες, παρουσίαση εικαστικών, αγγειοπλαστική, αγιογραφία, παράσταση Καραγκιόζη, λατέρνα, σαντούρι, έκθεση χειροποίητης παραδοσιακής κούκλας κλπ.).

Για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης θα λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Επίσης θα έχει την ευκαιρία να γευθεί παραδοσιακά προϊόντα που ευγενικά θα προσφερθούν στους επισκέπτες (ελληνικός παραδοσιακός καφές, παγωτά, μέλι, παστέλι, μπύρα και άλλες μικρές παραδοσιακές λιχουδιές).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024