Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες στην Ε.Ε. από τα πακέτα τουριστικών προσφορών
Μανώλης Μαυρομμάτης - Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες στην Ε.Ε. από τα πακέτα τουριστικών προσφορών

“Η Επιτροπή επανεξετάζει την οδηγία περί ομαδικών ταξιδιών μαζί με επτά άλλες οδηγίες σχετικά με τους καταναλωτές. Σύντομα θα δημοσιευθεί μια Πράσινη Βίβλος σχετικά με την αναθεώρηση των οκτώ οδηγιών. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη ανεπίσημες συνομιλίες με τον ταξιδιωτικό κλάδο και ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής…

“Η Επιτροπή επανεξετάζει την οδηγία περί ομαδικών ταξιδιών μαζί με επτά άλλες οδηγίες σχετικά με τους καταναλωτές. Σύντομα θα δημοσιευθεί μια Πράσινη Βίβλος σχετικά με την αναθεώρηση των οκτώ οδηγιών. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη<...>ανεπίσημες συνομιλίες με τον ταξιδιωτικό κλάδο και ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής που συγκεντρώνει ερωτήματα για διαβούλευση ειδικά στον τομέα των ομαδικών ταξιδιών θα δημοσιευτεί εντός του 2007″, ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών, κ. Κυπριανού, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Μανώλη Μαυρομμάτη.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί: “Ποιά περαιτέρω μέτρα προτίθεται να πάρει η Επιτροπή ώστε να παταχθεί και να μειωθεί η αισχροκέρδεια από τα τουριστικά γραφεία, ποιές διαδικασίες προβλέπονται για τη δικαίωση των ευρωπαίων καταναλωτών και πώς θα αντιμετωπίσει στο μέλλον προβλήματα όπως τα πιο πάνω που πλήττουν τον τουρισμό, αλλά και την αξιοπιστία του συνόλου των τουριστικών πρακτόρων και κυρίως των μεγάλων τουριστικών γραφείων στην Ε.Ε.”.

Μέχρι σήμερα, η ισχύουσα οδηγία του Συμβουλίου 90/314/EΟΚ της 13ης Ιουνίου 1990 για τα ομαδικά ταξίδια, τα πακέτα διακοπών και τις ομαδικές εκδρομές, διευκρινίζει ότι κάθε περιγραφικό υλικό που αφορά ένα πακέτο διακοπών και εφαρμόζεται στη σύμβαση δεν πρέπει να περιέχει καμιά παραπλανητική πληροφορία. Επιπλέον, κάθε ενημερωτικό φυλλάδιο που διατίθεται στους καταναλωτές πρέπει να αναφέρει σαφώς και με ακρίβεια διάφορα στοιχεία, περιλαμβανομένης της τιμής, του προορισμού, των δρομολογίων και των χρησιμοποιούμενων μέσων μεταφοράς, καθώς και τον τύπο του καταλύματος και τα περιλαμβανόμενα γεύματα.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, η Ελλάδα και η Μάλτα είναι οι χώρες των οποίων οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 96%. Χώρες ανταγωνιστικές όπως η Ιταλία (με το 30% των πολιτών της να δηλώνουν μη ικανοποιημένοι), η Αυστρία (με 17%), η Κύπρος (με 16%), η Ουγγαρία (με 15%), η Ισπανία (με 14%), η Μ. Βρετανία (με 12%), η Γαλλία (με 10%), η Τσεχία (με 10%) και η Γερμανία (με 6%), αντίθετα με τη γενικότερη εικόνα τους στον τομέα του τουρισμού, αναδεικνύουν συμπτώματα μη απόλυτης ικανοποίησης των ταξιδιωτών τους.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, η Πορτογαλία με σταθερή τουριστική άνοδο μετά την ένταξή της στην Ε.Ε., είναι η μόνη που εμφανίζει ποσοστό απόλυτης ικανοποίησης (100%) των πολιτών της που αγοράζουν πακέτα διακοπών. Στα 25 κράτη μέλη, ο μέσος όρος μη ικανοποιημένων ταξιδιωτών φθάνει το 11%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024