Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτο επίκεντρο της ITB Future Day οι τουριστικές συνέπειες των κλιματικών αλλαγών
ITB Berlin 2007

Στο επίκεντρο της ITB Future Day οι τουριστικές συνέπειες των κλιματικών αλλαγών

Οι επικείμενες κλιματικές αλλαγές του πλανήτη, με αναμφίβολες συνέπειες και στον τουριστικό τομέα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων θεμάτων, κατά την διεξαγωγή της ITB Future Day (7 Μαρτίου), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB…

Οι επικείμενες κλιματικές αλλαγές του πλανήτη, με αναμφίβολες συνέπειες και στον τουριστικό τομέα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων θεμάτων, κατά την διεξαγωγή της ITB Future Day (7 Μαρτίου), που πραγματοποιείται<...>στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB στο Βερολίνο από 7 έως και 11 Μαρτίου 2007.

Εκθέσεις ειδικών για τις κλιματικές αλλαγές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε πολλές από αυτές στις πιθανές αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν για αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και τομείς συναφείς του τουριστικού. `Αλλωστε, η πρόσφατη έλλειψη χιονιού στις `Αλπεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαγνήτισε την προσοχή όλων ακόμη περισσότερο στο πρόβλημα, καθώς έτυχε ευρείας κάλυψης από τα διεθνή ΜΜΕ.

Εξίσου τρομακτικές για το μέλλον του τουρισμού στην Ευρώπη φαντάζουν όμως και οι υπόλοιπες προβλέψεις ειδικών, που σχετίζονται με την ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας, τις πυρκαγιές δασικών περιοχών, την αύξηση στάθμης της θάλασσας, την εξαφάνιση των ακτών, κτλ. Όσον αφορά στα άλλα μέρη του κόσμου, οι ειδικοί προειδοποιούν για ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους, όπως συχνούς τυφώνες, καταστροφή κοραλλιογενών περιοχών και εξαφάνιση ακόμη και νησιών, όπως στην περίπτωση των Μαλδίβων.

Σαφώς, μεγαλύτερη απειλή, από απόψεως τουριστικών αφίξεων, υπάρχει για την περιοχή της Μεσογείου, οι επισκέπτες της οποίας έχουν ήδη αντιμετωπίσει τις μεγάλες θερμοκρασίες, τις πυρκαγιές δασών και τις επικίνδυνες μέδουσες και για αυτό το λόγο τα επόμενα χρόνια πιθανό είναι το ενδεχόμενο αρκετοί από αυτούς να προτιμήσουν για διακοπές προορισμούς της Νότιας Ευρώπης ή διακοπές σε προορισμούς εκτός εποχικότητας.

Σημειώνεται πως διοργανωτής της ITB Future Day είναι ο καθηγητής Dr Roland Conrady, πρύτανης του Τμήματος Ταξιδίων και Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Worms και Επιστημονικός Διευθυντής του ITB Convention, ενώ στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Δρ. Martin Claussen, Γενικός Διευθυντής του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου Max Planck, ο Δρ. Manfred Stock από το Ινστιτούτο Έρευνας Κλιματικών Επιδράσεων του Potsdam και ο Δρ. David Viner από την Ομάδα Κλιματικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Norwich.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024