Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΙΤΒ 2024: Επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία των προκρατήσεων για τη Χαλκιδική
Εκθέσεις

ΙΤΒ 2024: Επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία των προκρατήσεων για τη Χαλκιδική

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής καταγράφει αύξηση προκρατήσεων από Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία στην ΙΤΒ 2024, ενισχύοντας την προβολή και συνεργασία της περιοχής.

Δυναμικό παρών έδωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, ΙΤΒ 2024 που πραγματοποιήθηκε 5-7 Μαρτίου 2024 στο Βερολίνο. Ο ΤΟΧ συμμετείχε σε κοινό αυτόνομο περίπτερο, για 2η χρονιά, μαζί με τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή του Οργανισμού Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συνέργειας που έχουν αναπτύξει από την αρχή του χρόνου. Στόχος της κοινής παρουσίας είναι η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία και το 2024 μέσω της συντονισμένης και αποτελεσματικής προβολής, αναδεικνύοντας την πολυποικιλότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιοχή.

Τα μηνύματα που έλαβαν τα στελέχη του ΤΟΧ αλλά και οι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που ήταν στην αποστολή είναι εξαιρετικά θετικά για τον προορισμό. Η αύξηση των προκρατήσεων από την Γερμανική αγορά φτάνει στο +25% σε σχέση με το 2023 σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων Tour Operator (DER Touristik, TUI, FTI, Alltours, Schauinsland-Reisen) και στο +12% σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Αντίστοιχα αισιόδοξα είναι και τα στοιχεία που έδωσαν οι εκπρόσωποι της γερμανικής πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων HolidayCheck (+19%) και της EasyHolidays (+24%).

Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Jet2 με τα στελέχη του Οργανισμού Χαλκιδικής σημειώθηκε ότι η αυξητική πορεία των προ-κρατήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζεται και βρίσκεται στο +8% ενώ προστέθηκαν ακόμα 13 ξενοδοχεία στο πρόγραμμα τους. Οι συστηματικές προσπάθειες του Οργανισμού αποδίδουν απτά αποτελέσματα καθώς τα περισσότερα από τα νέα ξενοδοχεία αφορούν την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, που μέχρι τώρα δεν προϋπήρχαν.

Οι στοχευμένες δράσεις του ΤΟΧ στη Γερμανική αγορά συνεχίζονται με το πρώτο FAM Trip να έχει οριστικοποιηθεί για τις 5-9 Ιουνίου σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ της Γερμανίας και το ίδρυμα Willy Scharnow Stiftung, όπου 10 ταξιδιωτικοί πράκτορες θα φιλοξενηθούν στη Χαλκιδική με σκοπό την περαιτέρω εξοικείωση των επαγγελματιών του τουρισμού με τον προορισμό και την ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων του (sea and sun, πολιτιστικά αξιοθέατα, βιωματικές εμπειρίες, γαστρονομία κτλ).

Επικεφαλής της αποστολής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής ήταν η αντιπεριφεριάρχης, κ. Κατερίνα Ζωγράφου μαζί με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρη Τάσιο, και πλήθος ξενοδόχων και τουριστικών επαγγελματιών του Νομού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024