Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Αβραμόπουλου – Κεφαλογιάννη για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Συνεργασία Αβραμόπουλου – Κεφαλογιάννη για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Συνάντηση, με αντικείμενο συζήτησης τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πραγματοποίησαν χτες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2005,ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Μετά το […]

Συνάντηση, με αντικείμενο συζήτησης τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πραγματοποίησαν χτες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2005,<...>ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

“Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με το φίλο και συνάδελφο μου Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη και συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Προχωρούμε σε μια σειρά από μέτρα, που ενισχύουν το θαλάσσιο τουρισμό και ανοίγουν νέους δρόμους για την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων, που έχουμε στον τομέα της θάλασσας, όπως κρουαζιέρες και μαρίνες. Μέσα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας τα δύο Υπουργεία διαμορφώνουν ένα καινούργιο πλαίσιο όχι μονάχα συνεργασίας, αλλά και απτών αποτελεσμάτων, που έχουν σκοπό την ενδυνάμωση αλλά και τη βελτίωση της τουριστικής δραστηριότητας. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και βέβαια οι συνεργάτες μας πήραν οδηγίες, ώστε το συντομότερο να μας καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις, προετοιμαζόμενοι για μια νέα επιτυχή κινητικότητα στο πεδίο του τουρισμού”.

Σε επισήμανση δημοσιογράφου σχετικά με το ότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται τόσο νωρίς, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής: “Όλα πλέον γίνονται έγκαιρα. Δουλεύουμε με σχεδιασμό, μεθοδικότητα, σύστημα και σε συνδυασμό με τις άλλες πρωτοβουλίες, που έχουμε αναλάβει σε διεθνές πλέον πεδίο και βλέποντας, το πόσο θετική ήταν η πολιτική που άσκησε η Κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού τη χρονιά που πέρασε, ανοίγουμε δρόμους στη βάση μιας ολοκληρωμένης πλέον στρατηγικής, όχι μονάχα για την επόμενη περίοδο, αλλά για τα επόμενα δέκα χρόνια. Και επανερχόμενος στο θέμα της σημερινής συνάντησης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή σε έναν τομέα μέσα από τον οποίο μπορεί να ενισχυθεί ποιοτικά ο ελληνικός τουρισμός. Βέβαια, απαιτούνται συνεργασίες και κυρίως υψηλής ποιότητας υποδομές. Οι μαρίνες λοιπόν, η ενίσχυση της κρουαζιέρας, η προώθηση προγραμμάτων υποστηριζόμενα από νομοθετήματα για το θαλάσσιο και τον ιαματικό τουρισμό, ανοίγουν ένα κεφάλαιο πολύ σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό”.

Τέλος, από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι “συνεχίζουμε μια συνεργασία που έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο. Ο κ. Αβραμόπουλος είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα θέματα που μας ενδιαφέρουν αφορούν στο θαλάσσιο τουρισμό, την κρουαζιέρα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο από μαρίνες σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο που υπογράφηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ελληνική Κυβέρνηση, ύψους 3 δισ. ευρώ. Συζητήσαμε το θέμα του θαλάσσιου τουρισμού, που σε λίγες εβδομάδες, σε λίγες ημέρες, θα είναι νόμος του κράτους και βεβαίως, θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία με ένα και μόνο σκοπό. Ποιοτικές υπηρεσίες στο χώρο της ναυτιλίας, του τουρισμού στη θάλασσα, και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για καθαρές ακτές. Γνωρίζετε, ότι η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό Βραβείο, έχοντας το 98% των θαλασσών της με μπλε σημαίες. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και με κοινές δράσεις θα ανακοινώνουμε αυτή την πολιτική το επόμενο διάστημα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024