Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας στον τομέα των μεταφορών

Συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας στον τομέα των μεταφορών

Την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών συμφώνησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, και ο Αλβανόςομόλογός του, κ. Lulzim Basha, κατά τη διμερή συνάντηση που είχαν […]

Την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών συμφώνησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, και ο Αλβανός<...>ομόλογός του, κ. Lulzim Basha, κατά τη διμερή συνάντηση που είχαν χτες, Πέμπτη 6 Απριλίου 2006, στα Τίρανα.

Συγκεκριμένα, στις οδικές επιβατικές μεταφορές συμφωνήθηκε να υπάρξει απεριόριστη αύξηση του αριθμού των δρομολογίων των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών, καθώς και ίδρυση νέων γραμμών, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες διακίνησης των πολιτών μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος της πολιτικής αυτής είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με συχνότερα δρομολόγια και χαμηλότερο κόμιστρο. Παράλληλα, θα ληφθεί μέριμνα για την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να εξασφαλίζεται η νομιμότητα των μεταφορών και η ασφάλεια των επιβατών.

Στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, ο κ. Λιάπης συμφώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του, κ. Basha, να προωθηθεί η συνεργασία σε ορισμένους τομείς, όπως: η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, η εκπαίδευση σε σημαντικούς τομείς των αερομεταφορών, όπως η ασφάλεια πτήσεων, η ασφάλεια αερολιμένων, η εναέρια κυκλοφορία, κ.α.

Ακόμα, συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, οι διμερείς και τράνζιτ άδειες στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, που ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο χωρών να ισχύουν για ένα απεριόριστο αριθμό δρομολογίων και σε τέτοιο αριθμό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των δύο χωρών. Αυτές οι άδειες θα ισχύουν για δύο χρόνια, για φορτηγά που πραγματοποιούν διεθνείς δημόσιες εμπορευματικές μεταφορές ή διεθνείς μεταφορές με ιδιωτικά φορτηγά.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Λιάπης, συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης, κ. Rousmali, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024