Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Λιάπη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας
Υπουργείο Πολιτισμού

Επίσκεψη Λιάπη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας επισκέφτηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών, των έργων συντήρησης, αναστήλωσηςκαι ανάδειξης του […]

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας επισκέφτηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών, των έργων συντήρησης, αναστήλωσης<...>και ανάδειξης του χώρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης ανέφερε: “Η ανασκαφή του Πανεπιστημίου, με την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχει αποκαλύψει μια από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Κρήτης, όπου μάλιστα έχει καταγραφεί ανθρώπινη παρουσία από την τρίτη χιλιετία π.Χ και εικονογραφεί την Ομηρική περίοδο.

Θέλουμε να δημιουργηθεί στην Ελεύθερνα ένα αρχαιολογικό πάρκο, το οποίο θα αποτελεί υπόδειγμα αρχαιολογικής ανάδειξης, αλλά και βιώσιμης – ήπιας ανάπτυξης, σε μια περιοχή με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερο φυσικό κάλος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα στηρίξει εμπράκτως αυτή την προσπάθεια, εντάσσοντας το έργο στο ΕΣΠΑ. Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες που αντιμετωπίζουν συνολικά και ολοκληρωμένα τις μεγάλες προκλήσεις σε ένα τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

Στόχος είναι ο αρχαιολογικός χώρος να ανοίξει για το κοινό μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023