Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Λιάπη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας
Υπουργείο Πολιτισμού

Επίσκεψη Λιάπη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας επισκέφτηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών, των έργων συντήρησης, αναστήλωσηςκαι ανάδειξης του […]

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας επισκέφτηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών, των έργων συντήρησης, αναστήλωσης<...>και ανάδειξης του χώρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης ανέφερε: “Η ανασκαφή του Πανεπιστημίου, με την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχει αποκαλύψει μια από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Κρήτης, όπου μάλιστα έχει καταγραφεί ανθρώπινη παρουσία από την τρίτη χιλιετία π.Χ και εικονογραφεί την Ομηρική περίοδο.

Θέλουμε να δημιουργηθεί στην Ελεύθερνα ένα αρχαιολογικό πάρκο, το οποίο θα αποτελεί υπόδειγμα αρχαιολογικής ανάδειξης, αλλά και βιώσιμης – ήπιας ανάπτυξης, σε μια περιοχή με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερο φυσικό κάλος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα στηρίξει εμπράκτως αυτή την προσπάθεια, εντάσσοντας το έργο στο ΕΣΠΑ. Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες που αντιμετωπίζουν συνολικά και ολοκληρωμένα τις μεγάλες προκλήσεις σε ένα τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

Στόχος είναι ο αρχαιολογικός χώρος να ανοίξει για το κοινό μέσα στον επόμενο χρόνο“.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024