Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞένοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ξένοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων από οχτώ χώρες της Ευρώπης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής στο εξωτερικό. Από χθες επισκέπτονται τη […]

Ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων από οχτώ χώρες της Ευρώπης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας<...>, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής στο εξωτερικό.

Από χθες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και ξεναγούνται σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Ολλανδία.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, θα επισκεφτούν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τους παράκτιους προορισμούς των νομών Χαλκιδικής και Πιερίας, ενώ θα έχουν και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της τουριστικής αγοράς της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα γίνει προσπάθεια για να γνωρίσουν οι εκπρόσωποι του Τύπου από το εξωτερικό τόσο την ελληνική κουζίνα, όσο και τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, αναφέρει ότι “η συγκεκριμένη δράση της Περιφέρειας εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά την προβολή της χώρας μας και ειδικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό. Από σήμερα φιλοξενούμε τους Ρουμάνους δημοσιογράφους και θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας οι εκπρόσωποι του Τύπου από τις άλλες χώρες. Ενδεικτικά να αναφέρω πως η αντιπροσωπεία των Ολλανδών δημοσιογράφων εκπροσωπεί εφημερίδες με συνολικό αριθμό κυκλοφορίας δυο εκατομμυρίων φύλλων την ημέρα. Συνάμα θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε στους εκπροσώπους του Τύπου και την προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη για τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2008”.

Για τη συγκεκριμένη δράση η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας έχει συνεργαστεί με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, καθώς επίσης και με τους φορείς του τουρισμού στην περιοχή. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη φιλοξενία Τσέχων, Πολωνών και Αυστριακών δημοσιογράφων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024