Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπογραφή συμφωνίας για την αποκατάσταση ζημιών από τις περσινές πυρκαγιές
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Υπογραφή συμφωνίας για την αποκατάσταση ζημιών από τις περσινές πυρκαγιές

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. κα. Danuta Hubner υπέγραψαν το απόγευμα της Δευτέρας […]

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. κα. Danuta Hubner υπέγραψαν το απόγευμα της Δευτέρας συμφωνία με αντικείμενο<...>την άμεση χορήγηση 89,7 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

“Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και, με τη συνεργασία της Επιτρόπου και των Υπηρεσιών της, έχω πια την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο παρελθόν και να έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπως είχαμε και μια πολύ επιτυχή έναρξη στο ΕΣΠΑ” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

“Πιστεύω” συμπλήρωσε “ότι και στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια, θα έχουμε την ευκαιρία, μέσα από τη συνεργασία, να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Προκειμένου, να αναπτυχθεί η ελληνική περιφέρεια, να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στη χώρα μας, για την απασχόληση, για την ανάπτυξη, για την κοινωνική συνοχή”.

“Η Ελλάδα” ανέφερε από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος, κα Hubner, “είναι σε καλό δρόμο και μπροστά από πολλές άλλες χώρες σε θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις προτεραιότητες της ελληνικής Κυβέρνησης και με τον τρόπο που προσεγγίζεται το ΕΣΠΑ. Βλέπουμε ιδιαίτερη εστίαση στα θέματα των υποδομών, του περιβάλλοντος, των ΧΥΤΑ, της αποχέτευσης, της ύδρευσης, ενώ είδαμε ότι υπάρχει αυξημένη έμφαση σε επενδύσεις στην καινοτομία, στην έρευνα, στην ευρυζωνικότητα και στην κοινωνία της γνώσης. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω πού γίνονται οι επενδύσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024