Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕπίσκεψη Κεφαλογιάννη στο Μονακό
Συναντήσεις

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στο Μονακό

Το Μονακό επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και συνομίλησε με τους ιθύνοντες του τουρισμού της χώρας για βιώσιμους στόχους και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για άλλα τουριστικά θέματα.

Το Μονακό επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της χώρας κ. Marco Puccinini, που έχει στην αρμοδιότητά του και το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού και την γενική διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού κα Sandrine Camia με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Μονακό.

Η κ. Κεφαλογιάννης τονισε “ότι η Ελλάδα και το Μονακό είναι δύο κατεξοχήν τουριστικά κράτη, με αποτέλεσμα οι συναντήσεις μου να δίνουν έμφαση στην πραγματοποίηση τουριστικών επενδύσεων σε υποδομές, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς της τουριστικής προώθησης και της οργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων διεθνούς βεληνεκούς, στις οποίες το Μονακό διαθέτει αξιόλογη πείρα, τη συνεργασία σε ειδικές μορφές τουρισμού, και δη θαλάσσιου, καθώς και τη σύμπραξη για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και τις μεσογειακές χώρες.”

Στη συνέχεια η υπουργός συνάντησε τον Πρίγκηπα Αλβέρτο Β του Μονακό, και τόνισε ότι “με συνέπεια και συνέχεια, συμμετέχει ενεργά, σε κάθε σοβαρή πρωτοβουλία με στόχο την κατάκτηση των βιώσιμων στόχων και την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της επισκεψής μου στο Μονακό, είχα την ευχαρίστηση να παρουσιάσω στον Πρίγκηπα Αλβέρτο την πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τον Παράκτια και Θαλάσσιο Τουρισμό και την αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών των κρατών της Μεσογείου για την διάσωση του θαλάσσιου πλούτου που μας περιβάλλει”.

Επίσης, η υπουργός παρακάθισε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός του Μονακό, κ. Dartout, παρουσία της Α.Γ. Υψηλότητας, του Πρίγκηπα Αλβέρτου Β’ προς τιμήν της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πριγκηπάτο και επίσης παρέστη στο διεθνές Περιβαλλοντικό Συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, όπου απήθυνε κεντρική ομιλία η Α. Θ. Παναγιότης, κατόπιν προσκλήσεως από την Α.Γ. Υψηλότητα του Πρίγκηπα του Μονακό.

“Στο περιθώριο των εκδηλώσεων αυτών είχα την ευκαιρία να συζητήσω κατ΄ ιδίαν με τον Πρίγκηπα του Μονακό και με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για τις σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, και τις επιπτώσεις της που έπληξαν εφέτος σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας, με τις πυρκαγιές και τις πρωτοφανείς πλημμύρες, που είχαν αντίκτυπο και στον τουρισμό. Αναφέρθηκα επίσης στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση και πρόληψη, μέσω σύντονης συλλογικής προσπάθειας, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον τουρισμό.”

Τέλος, η υπουργός σχολιάζοντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που παρουσιάστηκαν πρόσφατα τόνισε «Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δίνουν  ένα ιδιαίτερα θετικό μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας. Δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί σε μια παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά παρόλες τις διαρκείς κρίσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν που μπορεί να εξελίσσεται με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού». 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024