Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΠαγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Ταξιδιωτική Οδηγία

Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

alert

Τελευταία φορά που το State Department εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό ήταν τον Αύγουστο του 2022 μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Ayman al-Zawahiri, προειδοποιώντας ότι “υποστηρικτές της Αλ Κάιντα ή των συνδεδεμένων με αυτήν τρομοκρατικών οργανώσεων μπορεί να επιδιώξουν να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ , προσωπικό ή πολίτες”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό, αναφέροντας την πιθανότητα επιθέσεων.

Σε αυτήν αναφέρει: “Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει:

  • Να είναι σε εγρήγορση σε σημεία που επισκέπτονται τουρίστες
  • Να εγγραφούν στο  Smart Traveler Enrollment Program (STEP) για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό
  • να ακολουθούν το Υπουργείο Εξωτερικό στο Facebook και το Twitter για ενημερώσεις”.

Ο εκπρόσωπος του State Department Matt Miller δήλωσε χθες ότι “λαμβάνουμε υπόψη έναν αριθμό παραγόντων όταν αποφασίζουμε να εκδώσουμε μια τέτοια παγκόσμια προειδοποίηση”.

Την περασμένη εβδομάδα, το State Department ανέβασε την ταξιδιωτική του οδηγία τον Λίβανο και το Ισραήλ στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και εξουσιοδότησε το μη έκτακτο κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ και τα μέλη της οικογένειας να αναχωρήσουν από τις ώρες αυτές. Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken έστειλε τηλεγράφημα σε διπλωματικά γραφεία σε όλο τον κόσμο διατάσσοντάς τους να προβούν σε έκτακτες αναθεωρήσεις ασφαλείας, όπως μετέδωσε το CNN.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024