Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΠΑΣΥΞΕ: Παρέδωσε το πηδάλιο ο Χάρης Λοϊζίδης σε κλίμα έντονης συγκίνησης
Τουριστικοί φορείς

ΠΑΣΥΞΕ: Παρέδωσε το πηδάλιο ο Χάρης Λοϊζίδης σε κλίμα έντονης συγκίνησης

Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος 20χρονης προσφοράς του Χάρη Λοϊζίδη στο ΠΑΣΥΞΕ με την παράδοση του πηδαλίου σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, μετά από 20 χρόνια παρουσίας και συνεχούς προσφοράς στο πηδάλιο του ΠΑΣΥΞΕ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, ο Χάρης Λοϊζίδης παρέδωσε τα ηνία της προεδρίας του ΠΑΣΥΞΕ στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου και άλλων επισήμων, εκπέμποντας σημαντικά μηνύματα για το μέλλον του κλάδου της φιλοξενίας.

Στην τελευταία του ομιλία ως Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, ο Χάρης Λοϊζίδης υπογράμμισε ότι για τον ίδιο κλείνει ένας μεγάλος, πολύτιμος και παραγωγικός κύκλος, που τον σημάδεψε ως άνθρωπο και επαγγελματία. «Παραδίδοντας τα ηνία στην προεδρία του ΠΑΣΥΞΕ, αισθάνομαι ήσυχος πως πράξαμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε τον κλάδο της φιλοξενίας και κατ’ επέκταση την κυπριακή οικονομία», τόνισε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο έδαφος κάλυψε όλα τα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΣΥΞΕ, επιβεβαιώνοντας μέσα από διαχρονικές κρίσεις την ανθεκτικότητα του τομέα και αναβαθμίζοντας παράλληλα σημαντικά το τουριστικό προϊόν, τις υποδομές και την εμπειρία που προσφέρουμε ως χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λοίζίδη έχει πλέον εδραιωθεί η θέση ότι «ο κλάδος της φιλοξενίας είναι η πιο σταθερή, διαχρονική αξία της οικονομίας του τόπου μας». Παρέπεμψε μάλιστα στη γλώσσα των αριθμών που αποτυπώνει με ακρίβεια όσα έχουν επιτευχθεί αυτά τα χρόνια. «Το 2003 οι αφίξεις ήταν στα 2,3 εκατ., το 2019 προ πανδημίας φθάσαμε στα 4 εκατ., αφίξεις, ενώ το 2022 προσεγγίσαμε τα προ πανδημίας επίπεδα με 3,2 εκατομμύρια αφίξεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι
η αύξηση των εσόδων και όχι μόνο των αφίξεων. Το 2003 καταγράφαμε έσοδα ύψους 1.7 δις ευρώ, ενώ το 2019 τα έσοδα ανήλθαν στα 2,7 δις ευρώ. Πέρυσι, τα έσοδα πλησίασαν αυτά του 2019, φθάνοντας τα 2.4 δις ευρώ και φέτος εύχομαι να πορευτούμε ακόμα καλύτερα», παρατήρησε.

Ο κ. Λοϊζίδης καθόρισε ως σημαντικότερο επίτευγμα του ΠΑΣΥΞΕ το ότι κατάφερε να αναγνωρίζεται καθολικά ως ένας αξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής για την εκάστοτε κυβέρνηση, αποφεύγοντας μαξιμαλιστικές θέσεις και επιδιώκοντας πάντοτε τη σύνθεση και τον διάλογο. «Παραδίδοντας σήμερα τη σκυτάλη στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, αισθάνομαι την ανάγκη να αφήσω ως παρακαταθήκη, την υπόμνηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο της φιλοξενίας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να φροντίζουμε και να εξελίσσουμε το τουριστικό μας προϊόν», επεσήμανε.

Ο κ. Λοϊζίδης έστειλε ακόμη μήνυμα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικά όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας με τους οποίους συνεργάστηκε, πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, τις συντεχνίες, τα στελέχη του υφυπουργείου Τουρισμού, των κυπριακών αεροπορικών εταιρειών, της Hermes Airports, του ΣΤΕΚ και του ACTA, καθώς και τους συνεργάτες του στον ΠΑΣΥΞΕ. «Θα είμαι πάντοτε πιστός στρατιώτης στην υπηρεσία του κλάδου της φιλοξενίας», διαμήνυσε.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζει ο ΠΑΣΥΞΕ. Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο
ξενοδοχειακός κλάδος και δήλωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες, νομοθετικές και άλλες, προς αντιμετώπισή τους. Όπως επεσήμανε, ο ίδιος πιστεύει στο μοντέλο της συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται ενώπιον μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε προσωπικά στον Χάρη Λοϊζίδη και του απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας για όλα όσα έχει προσφέρει στην τουριστική βιομηχανία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής ανέδειξε στην ομιλία του ότι τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός βρέθηκε ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων και απέδειξε ξανά την ανθεκτικότητά του. Ο κ. Κουμής αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του ΠΑΣΥΞΕ, ενώ στάθηκε στην ομιλία του στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην πράσινη μετάβαση και στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Κατά το τελετουργικό μέρος της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης, ο ΠΑΣΥΞΕ τίμησε τον τέως Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίο, ως τον πρώτο Υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τον κ. Ζαχαρία Ιωαννίδη, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ για 31 χρόνια. Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπουργοί, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος, βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, γενικοί διευθυντές υπουργείων, πρόεδροι και διευθυντικά στελέχη ημικρατικών οργανισμών, ομοσπονδιών, επιμελητηρίων, συνδέσμων, τραπεζών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλοι επίσημοι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024