Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑισιοδοξία για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού στην ITB Berlin
Εκθέσεις

Αισιοδοξία για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού στην ITB Berlin

Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ αντλεί ενθαρρυντικά μηνύματα για το 2024 από την ITB Berlin, παρά τις οικονομικές και συνδικαλιστικές προκλήσεις, τονίζοντας τη συνεχή προβολή της Κύπρου.

Μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού, έλαβε η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), κατά την παρουσία της στην κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση «ITB Berlin» το τριήμερο 5 με 7 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης και Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, πραγματοποίησαν σειρά επαφών με ταξιδιωτικoύς πράκτορες και αεροπορικές εταιρειές που εκτελούν τουριστικά προγράμματα και δρομολόγια από τη Γερμανία προς την Κύπρο, όπως επίσης και με τουριστικούς εταίρους από άλλες χώρες που επιλέγουν την Κύπρο για διακοπές.

Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο ΠΑΣΥΞΕ είναι ενθαρρυντικές για την τουριστική σεζόν του 2024, καθώς παρά το αρχικό μούδιασμα των αγορών, το ενδιαφέρον των Γερμανών για τη Κύπρο είναι θετικό και ταυτόχρονα αυξημένο. Την ίδια στιγμή όμως, οι εκτιμήσεις αυτές είναι συγκρατημένες λόγω της οικονομικής ύφεσης στη Γερμανία, αλλά και των συνδικαλιστικών απεργιών στις μεταφορές της χώρας, από τους μηχανοδηγούς των τρένων, τους εργαζομένους στην ασφάλεια των αεροδρομίων και το προσωπικό εδάφους της Lufthansa.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης σημείωσε την αξία της παρουσίας του ΠΑΣΥΞΕ στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, καθώς ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες προβολής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε κατά την παρουσία μας στην ITB Berlin. Τα μηνύματα, που λάβαμε είναι συγκρατημένα θετικά τόσο για το 2024 όσο και του 2025. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τις επαφές μας με εντονότερο ζήλο και ενδιαφέρον, ώστε να επιτύχουμε σημαντικές τουριστικές αφίξεις, που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, που έχει ενώπιον της σημαντικές προκλήσεις όπως τα αυξημένα λειτουργικά κόστη, λόγω του ενεργειακού, των υψηλών επιτοκίων και της έλλειψης εργατικού προσωπικού», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Η Γερμανία είναι μία χώρα, με σημαντική συνεισφορά στις τουριστικές ροές προς την Κύπρο τα τελευταία χρόνια, κάτι που έλαβε μεγαλύτερη αξία μετά τις διαδοχικές απώλειες των αγορών της Ρωσίας και του Ισραήλ. Είναι για αυτό, που ο ΠΑΣΥΞΕ, το υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και σύσσωμη η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου με 50 περίπου τουριστικές εταιρείες και συνεκθέτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024