Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕντυπωσιακή παρουσία του ΠΟΤΑΠ στην Έκθεση ITB Berlin
Εκθέσεις

Εντυπωσιακή παρουσία του ΠΟΤΑΠ στην Έκθεση ITB Berlin

Στην ITB Berlin, ο ΠΟΤΑΠ επικεντρώθηκε στην ανάδειξη της Πιερίας, συνεργαζόμενος με σημαντικούς τουριστικούς φορείς, προβάλλοντας τον πλούσιο πολιτισμό και την φυσική ομορφιά της περιοχής.

Στην ΙΤΒ Berlin συμμετείχε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της Πιερίας.

Ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα σε δικό του χώρο σε ενιαίο περίπτερο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους τουριστικούς  πργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Καραλής και τα μέλη του Δ.Σ. κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, που είναι και αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης και κ. Στέλιος Ούζας. Συμμετείχε, επίσης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου κα Σοφία Ζουρζούρα.

Το περίπτερο του ΠΟΤΑΠ κατέγραψε μεγάλη επισκεψιμότητα και από την πρώτη στιγμή που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της πραγματοποιήθηκαν πολλά ραντεβού και συναντήσεις με tour operators και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Καραλής και ο κ. Ούζας είχαν εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς, tour οperators, αλλά και με ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου πρόβαλλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ.

Πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συναντήσεις μεταξύ των οποίων στελέχη του κορυφαίου tour operator της Γερμανίας «Alltours», με εκπροσώπους του ταξιδιωτικού ομίλου «Jet2», της εταιρίας «Schauinsland-Reisen», της εταιρίας «Anex»,  με το προεδρείο της Ομογένειας, με την υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία κα Νικολέτα Λεκανίδη.

Η συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση τον κόσμο, στην «ITB Berlin» εντάσσεται στην στρατηγική του οργανισμού  για την προώθηση της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού και είναι συνέχεια της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τον ΠΟΤΑΠ με τη συνέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, των τριών Δήμων του νομού, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και των τοπικών φορέων και με την καθοριστική συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

Ο ΠΟΤΑΠ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας  και της δυναμικής προβολής του προορισμού συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις του και ενέργειες που ενισχύουν την παρουσία της Πιερίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024