Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςBoeing της United “έμεινε από λάστιχο” ενώ απογειωνόταν
Αεροπορικές εταιρείες

Boeing της United “έμεινε από λάστιχο” ενώ απογειωνόταν

United

Σε ανακοίνωσή της, η United Airlines ανέφερε ότι η πτήση άλλαξε δρομολόγιο προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια. Ένα νέο αεροσκάφος μετέφερε τους επιβάτες στην Οσάκα χθες το βράδυ.

Επιβατηγό αεροπλάνο Boeing 777 πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Λος Άντζελες χθες, Πέμπτη 7 Μαρτίου, μετά την απώλεια ενός ελαστικού κατά τη διάρκεια της απογείωσής του, προσθέτοντας ένα ακόμη περιστατικό στην πρόσφατη σειρά περιστατικών που εμπλέκουν αεροσκάφη της γνωστής αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένας από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Boeing αποκολλάται, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το ελαστικό αναπήδησε και κατέληξε σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON4.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος της United Airlines είχε ως προορισμό την Οσάκα της Ιαπωνίας και μετέφερε συνολικά 249 άτομα (10 αεροσυνοδούς, 4 πιλότους και 235 επιβάτες), όπως ανέφερε η εταιρεία.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους είναι εξοπλισμένο με έξι τροχούς σε κάθε πλευρά του συστήματος προσγείωσης, παρέχοντας τη δυνατότητα ασφαλούς προσγείωσης σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς ενός ελαστικού, ενισχύοντας την αίσθηση ασφάλειας.

Η επείγουσα προσγείωση πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά από ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκονταν άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας. Συγκεκριμένα, στις αρχές του Ιανουαρίου, η πόρτα ανεφοδιασμού έκτακτης ανάγκης στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα, λίγο μετά την απογείωση.

Επί του παρόντος, διεξάγονται έρευνες από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές αεροπορικής ασφάλειας, ενώ μια ανεξάρτητη επιτροπή, που ορίστηκε από την Federal Aviation Administration (FAA), έχει εκδώσει έκθεση που επισημαίνει πιθανά κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Boeing.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024