Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΤο WTTC λανσάρει οδηγό καθοδήγησης των τουριστικών επιχειρήσεων/προορισμών για βιωσιμότητα
Βιώσιμος τουρισμός

Το WTTC λανσάρει οδηγό καθοδήγησης των τουριστικών επιχειρήσεων/προορισμών για βιωσιμότητα

Julia Simpson
Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνυσα σύμβουλος του WTTC, στην παρουσίαση του Sustainability Reporting Readiness Roadmap.

Το WTTC και η Oliver Wyman παρουσίασαν το Sustainability Reporting Readiness Roadmap στην ITB Berlin, ένα εργαλείο για την απλοποίηση εκθέσεων βιωσιμότητας στον τουρισμό, προωθώντας τη στρατηγική καθοδήγηση και τη συμμόρφωση.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) παρουσίασε στη φετινή ITB Berlin έναν πρωτοποριακό “οδικό χάρτη” ετοιμότητας, με στόχο να απλοποιήσει την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας στον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού.

Το WTTC και η εταιρεία Oliver Wyman ανακοίνωσαν το Sustainability Reporting Readiness Roadmap, ένα στρατηγικό εργαλείο που καθοδηγεί τις επιχειρήσεις μέσα από πλαίσια βιωσιμότητας, χρονοδιαγράμματα συμμόρφωσης και αξιολογήσεις ετοιμότητας, απλοποιώντας το ταξίδι προς τη βιώσιμη συμμόρφωση.

Αυτός ο οδικός χάρτης είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εργαλείο. Είναι μια στρατηγική πυξίδα, που επιτρέπει στις εταιρείες να αποκωδικοποιούν τις πολυπλοκότητες των αναφορών βιωσιμότητας, να προσδιορίζουν σχετικά πρότυπα συμμόρφωσης και να αξιολογούν τα δεδομένα βιωσιμότητας και την ωριμότητα της πλατφόρμας τους.

Η έκκληση για δράση είναι σαφής: οι κυβερνήσεις πρέπει να προσφέρουν καθοδήγηση για συγκεκριμένο τομέα και σταδιακές απαιτήσεις για να διευκολύνουν τις εταιρείες σε αυτή τη νέα εποχή βιωσιμότητας. Αυτός ο οδικός χάρτης παρέχει τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα την κατεύθυνση που χρειάζεται για να ξεκινήσει το ταξίδι τους για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας.

Ο Dan Darcy, διευθυντής στο Τμήμα Μεταφορών και Υπηρεσιών της Oliver Wyman, στην παρουσίαση του Sustainability Reporting Readiness Roadmap.

Παράλληλα με τον Οδικό Χάρτη, το WTTC και η Oliver Wyman δημοσιεύουν επίσης τη νέα έκθεση “Πλοήγηση στο Ταξίδι Αειφορίας: Ο αντίκτυπος της Υποχρεωτικής Αναφοράς στα Ταξίδια και τον Τουρισμό”, σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει τις μοναδικές προκλήσεις αειφορίας του κλάδου.

Η έκθεση διερευνά τον αντίκτυπο των τριών πλαισίων αναφοράς βιωσιμότητας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα – την Οδηγία για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSRD), τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS) και τις Γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το Κλίμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ – και προσφέρει πληροφορίες για την αποτελεσματική πλοήγηση στο μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό τοπίο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ορισμένες εταιρείες Ταξιδιών και Τουρισμού είναι απροετοίμαστες για τα επικείμενα πρότυπα συμμόρφωσης με την αειφορία, με επείγουσα δράση που απαιτείται, ειδικά όσον αφορά τις σύνθετες αλυσίδες εφοδιασμού και την αναφορά εκπομπών του πεδίου 3.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνυσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Η αναφορά βιωσιμότητας δεν είναι πλέον διαπραγματεύσιμη για τις επιχειρήσεις Ταξιδιών και Τουρισμού. Είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Ο οδικός μας χάρτης χρησιμεύει ως ο αξιόπιστος πλοηγός μέσα από τις περιπλοκές της αναφοράς βιωσιμότητας, ενεργώντας ως οδηγός και παρέχοντας σαφήνεια. Δεν πρόκειται απλώς για την εκπλήρωση των κανονιστικών απαιτήσεων. πρόκειται για την ώθηση των επιχειρήσεων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα”.

“Οι απαιτήσεις αναφοράς βιωσιμότητας είναι μια σημαντική πρόκληση για τις εταιρείες Ταξιδιών και Τουρισμού – διασυνοριακούς οργανισμούς με ευρείες αλυσίδες αξίας που έχουν ξεπεράσει μια πανδημία και την επακόλουθη αναζωπύρωση της ζήτησης”, είπε ο Dan Darcy, Διευθυντής στο τμήμα Μεταφορών και Υπηρεσιών του Oliver Wyman. “Αλλά αυτές οι απαιτήσεις είναι απαραίτητες για την προστασία των προορισμών, των οικοσυστημάτων και των κοινοτήτων που εμπνέουν τους ταξιδιώτες. Θέτοντας φιλόδοξους στόχους και δείχνοντας πρόοδο, θα αποδείξουμε τη δέσμευση του κλάδου μας στη βιωσιμότητα”.

Καθώς ο κλάδος ξεκινά αυτό το ταξίδι προς μεγαλύτερη διαφάνεια και βιωσιμότητα, τα διαγνωστικά εργαλεία του οδικού χάρτη επιτρέπουν στις εταιρείες να εντοπίσουν τη βιωσιμότητα τους, να γεφυρώσουν τα κενά και να χαράξουν μια πορεία προς τη συμμόρφωση και ένα βιώσιμο μέλλον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024