Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας
Εκθέσεις

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας

Στην ITB 2024, η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους, με συμφωνία για αύξηση επενδύσεων, πτήσεων και εκπαίδευσης εργαζομένων στον τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2024 στο Βερολίνο, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb και την υφυπουργό Τουρισμού της χώρας Haifa bint Muhammad Al Saud.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο περίπτερο της Σαουδικής Αραβίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανανέωση και επικαιροποίηση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2014, κατά την πρώτη θητεία της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, στην αύξηση των απευθείας πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και στην εκπαίδευση εργαζομένων.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας θέλησε να ανταποδώσει την επίσκεψη και μαζί με την ελληνίδα υπουργό μετέβησαν στο περίπτερο της Ελλάδας.

Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Σαουδικής Αραβίας στη στροφή που κάνει προς τον τουρισμό και τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει τη σύσφιξη των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού με την αύξηση των απευθείας συνδέσεων αρχικά αλλά και με συγκεκριμένο, μακροπρόθεσμο, πλάνο επενδύσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024